Τεχνολογία

Η Samsung ξεπέρασε την Apple στην αγορά των smartphone το α΄τρίμηνο του 2024

Ενώ αυξάνεται και το μερίδιος αγοράς των κινεζικών εταιρειών Xiaomi και Transsion, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της εταιρείας ερευνών International Data Corporation.

Η Samsung Electronics ξεπέρασε την Apple ως ο κορυφαίος πάροχος smartphone το πρώτο τρίμηνο του 2024 με τις κινεζικές εταιρείες να αποκτούν ολοένα μεγαλύτερο κομμάτι της παγκόσμιας αγοράς, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της εταιρείας ερευνών International Data Corporation.

Οι παγκόσμιες προμήθειες smartphone της Apple μειώθηκαν 9,6% σε ετήσια βάση σε 50,1 εκατομμύρια μονάδες το α΄τρίμηνο του 2024, ανακοίνωσε αργά την Κυριακή η IDC στην τριμηνιαία παρακολούθηση των αποστολών smartphone. Οι προμήθειες της Samsung μειώθηκαν 0,7% στα 60,1 εκατομμύρια τεμάχια, καθιστώντας την πρώτη θέση σε πωλήσεις smartphone παγκοσμίως.

Οι συνολικές αποστολές smartphone αυξήθηκαν για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, σημειώνοντας άνοδο 7,8% σε ετήσια βάση στα 289,4 εκατομμύρια τεμάχια, σύμφωνα με την IDC. Το μερίδιο αγοράς της Apple μειώθηκε στο 17,3% από 20,7% πριν από ένα χρόνο, ενώ της Samsung στο 20,8% από 22,5% εν μέσω αυξανόμενων πωλήσεων των κινεζικών εταιρειών Xiaomi και Transsion.

Η Xiaomi, ο τρίτος μεγαλύτερος προμηθευτής smartphone το τρίμηνο, είδε τις πωλήσεις να αυξάνονται σχεδόν 34% σε ετήσια βάση στα 40,8 εκατομμύρια μονάδες, ενώ οι αποστολές της Transsion αυξήθηκαν 85% στα 28,5 εκατομμύρια. Η Oppo ξεπέρασε τη Vivo για να διεκδικήσει την πέμπτη θέση στο πρώτο τρίμηνο.

Η IDC είπε ότι η συνολική ανάπτυξη έδειξε ότι η ανάκαμψη της αγοράς smartphone κινείται ικανοποιητικά παρά τις δύσκολες μακροοικονομικές συνθήκες και τόνισε την τάση για υψηλότερες τιμές καθώς οι καταναλωτές επιλέγουν πιο ακριβά smartphone γνωρίζοντας ότι θα κρατήσουν τις συσκευές τους περισσότερο.

Η ολίσθηση της Apple στην κατάταξη έρχεται μετά τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης στις παγκόσμιες αποστολές το τέταρτο τρίμηνο του 2023, όταν βοηθήθηκε από την αυξανόμενη δημοτικότητα των premium συσκευών και τις επιθετικές προσφορές και τα άτοκα χρηματοδοτικά σχέδια της εταιρείας.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu