Η συναλλαγή τονώνει τη ασθμαίνουσα αγορά ακινήτων της μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης
Η εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Slate Asset Management από τον Καναδά πραγματοποιεί μεγάλη επένδυση στη Γερμανία αγοράζοντας ακίνητα αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, συναλλαγή που τονώνει την μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.
Ο πωλητής είναι η εταιρεία εκμετάλλευσης ακινήτων x+bricks Group, που διαθέτει κυρίως καταστήματα σούπερ μάρκετ και ειδών παντοπωλείου και πουλάει 188 ακίνητα. Η πώληση θα πραγματοποιηθεί σε δύο δόσεις.
Η Γερμανία, αποτέλεσε τη μεγαλύτερη αγορά επενδύσεων σε ακίνητα στην ευρωπαϊκή ήπειρο, επωφελούμενη τα προηγούμενα χρόνια από τα χαμηλά επιτόκια. Πλέον ο όγκος των επενδύσεων στη Γερμανία επέστρεψε στα επίπεδα του 2012, σύμφωνα με την εταιρεία ακινήτων Jones Lang LaSalle, καθώς η αύξηση των επιτοκίων έχει αυξήσει το κόστος του χρήματος.
Με την εξαγορά η Slate Asset Management αυξάνει την έκθεσή της σε υψηλής ποιότητας ακίνητα στη Γερμανία. Μέχρι σήμερα, η Slate έχει πραγματοποιήσει συναλλαγές σε περισσότερα από 650 καθημερινά ακίνητα καταστημάτων λιανικής. Σήμερα, η Slate έχει σημαντικό αποτύπωμα στη γερμανική αγορά, με περισσότερα από 220 ακίνητα, που υποστηρίζονται από τους μεγαλύτερους διανομείς παντοπωλείων και καθημερινών ειδών της Γερμανίας. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Slate θα είναι ένας από τους κορυφαίους ιδιοκτήτες και φορείς εκμετάλλευσης ακινήτων λιανικής, μέσω των οποίων οι Γερμανοί καλύπτουν τις καθημερινές τους ανάγκες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μυστακίδης: “Από τα πιο σύγχρονα γήπεδα της Ευρώπης η νέα Τούμπα”
- Μέση Ανατολή: Νέα μαζική επίθεση με πυραύλους από το Ιράν – Σειρήνες στο βόρειο Ισραήλ
- Καιρός: Αίθριος, με κατά τόπους νεφώσεις και τοπικές βροχές
- Wall Street: Ανοδος 0,75% για τον Dow Jones στις 42.515,09 μονάδες
- Jan Κaras: Ο CEO του ΟΠΑΠ επενδύει στην Ελλάδα
- Ασφάλειες: Η αφαίμαξη με τα συμβόλαια υγείας συνεχίζεται – Έφθασαν τα ειδοποιητήρια με νέες αυξήσεις 9%
- Ιβάν Σαββίδης: «Πακετάρει» τα μέσα ενημέρωσης και ρίχνει νέο χρήμα στο Open
- Coca Cola 3E: Τί φέρνουν στην κατανάλωση οι γεωπολιτικές εντάσεις και η αύξηση του καφέ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις