Σχεδόν το ήμισυ της κεφαλαιοποίησής της έχασε η First Republic Bank το βράδυ της Τρίτης, μία ημέρα αφότου ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου τα οποία έδειξαν ότι οι εκροές καταθέσεων τον Μάρτιο ήταν χειρότερες του αναμενομένου.
Η μετοχή έκλεισε με πτώση 49% στο νέο ιστορικό ναδίρ των 8,10 δολαρίων. Η τράπεζα ήταν η μετοχή με τη χειρότερη επίδοση στον S&P 500 και εκείνη με τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών, σύμφωνα με τη Dow Jones Market Data.
Η First Republic ήταν μεταξύ των περιφερειακών τραπεζών που βρέθηκαν στο στόχαστρο μετά την αιφνίδια κατάρρευση των Silicon Valley Bank και Silvergate. Τη Δευτέρα ανακοίνωσε ότι εξετάζει «στρατηγικές επιλογές» αφού αποκάλυψε ότι έχασε καταθέσεις 100 δισ. δολαρίων.
Σε επαγρύπνηση οι ρυθμιστικές αρχές
Ο Λευκός Οίκος, κληθείς να σχολιάσει την εξέλιξη, είπε ότι δεν πρόκειται να μιλήσει για συγκεκριμένες τράπεζες, αλλά πρόσθεσε πως θα πρέπει να είναι όλοι βέβαιοι ότι οι ρυθμιστικές αρχές παρακολουθούν στενά την κατάσταση και αν χρειαστεί θα λάβουν τα κατάλληλα μέτρα.
Να θυμίσουμε ότι οι μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ είχαν συφωνήσει να τοποθετήσουν καταθέσεις 30 δισ. δολαρίων στην τράπεζα – σε μία προσπάθεια να σταματήσουν την εξάπλωση του πανικού. Αυτό όπως φαίνεται δεν καθησύχασε τους πελάτες της First Republic.
Σφυροκόπημα για τις μετοχές
Κάπως έτσι η μετοχή της είναι σήμερα 90% χαμηλότερα σε σχέση με τις αρχές Μαρτίου, όταν διαπραγματευόταν στα 115 δολάρια.
Και άλλες περιφερειακές τράπεζες έχουν δεχθεί σφυροκόπημα. Οι μετοχές της PacWest Bancorp έχουν υποχωρήσει 60% από τις αρχές Μαρτίου. Η τράπεζα σημείωσε πτώση 9% κατά την κανονική συνεδρίαση της Τρίτης, αλλά στη συνέχεια έκανε άλμα 15% στις μετά συνεδριακές συναλλαγές. Και τούτο γιατί στα αποτελέσματα που ανακοίνωσε μετά το κλείσιμο της αγοράς διεφάνη ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχουν σταθεροποιηθεί οι καταθέσεις της.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Euronext: Αύξηση 12,6% για τα EBITDA το γ’ τρίμηνο – Στα 169,0 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη
- Πιερρακάκης: Επί ΣΥΡΙΖΑ έκλεισαν 77 υποκαταστήματα ΕΛΤΑ και έγιναν 100 εκατ. ευρώ απευθείας αναθέσεις
- Έλι Κοέν: Ξανά στο τραπέζι ο αγωγός αερίου από Ισραήλ μέσω Κύπρου – Ελλάδας
- Lamda: Στις 12 Νοεμβρίου ξεκινάει η δημόσια προσφορά για το 7ετές ομόλογο έως 500 εκατ. ευρώ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες – Βουτιά 14,5% από Air France – KLM
- Σομαλία: 5 Έλληνες στο πλήρωμα του τάνκερ της Latsco Marine που κατέλαβαν πειρατές
- Πιερρακάκης για κλείσιμο καταστημάτων ΕΛΤΑ: Δεν ήταν μόνο επικοινωνιακό, αλλά και επιχειρησιακό λάθος
- ElvalHalcor: Όγδοη περίοδος εκτοκισμού ομολογιακού δανείου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








