Στο επίκεντρο, οι εξαγωγές ελληνικών προϊόντων του κλάδου της αγροδιατροφής και οι επενδύσεις από τη Σαουδική Αραβία
Η εταιρία Trikalinos – μέλος της Επιτροπής Εξωστρέφειας του ΣΕΒ – συμμετείχε στη συνάντηση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας, που έλαβε χώρα στα γραφεία του Συνδέσμου, την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024, εκπροσωπούμενη από τη Sales & Exports Manager της εταιρίας, Λίλα Κούρτη.
Με την ομιλία της, η εκπρόσωπος της εταιρίας ανέδειξε τις επενδυτικές ευκαιρίες στον κλάδο της αγροδιατροφής, εστιάζοντας μεταξύ άλλων στις προοπτικές και στην αξία των συνεργειών μεταξύ Ελληνικών και Σαουδαραβικών Επιχειρήσεων και την αμοιβαία ωφέλεια από αυτές, καθώς η Ελλάδα θα τονώσει τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και επενδύσεων και η Σαουδική Αραβία θα εξασφαλίσει την επισιτιστική της επάρκεια. Επιπλέον, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του κλάδου της αγροδιατροφής για την οικονομία και την κοινωνία καθώς και στα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η Ελλάδα, σχετικά με την ποιότητα των εγχωρίως παραγόμενων προϊόντων, τη μακρόχρονη αγροτική παράδοση, αλλά και τις αναδυόμενες ευκαιρίες λόγω της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης και των τεχνολογικών επιτευγμάτων της που ήδη έχουν εισέλθει στον αγροτικό κλάδο.
Τέλος, παρότρυνε τα μέλη του Ελληνο – Σαουδαραβικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου να προτεραιοποιήσουν τη στήριξη και υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων στα τρόφιμα, έναντι των υπολοίπων κλάδων, καθώς η επάρκεια ποιοτικής τροφής στο τραπέζι μας είναι καθοριστικής σημασίας, γιατί η σωστή διατροφή μας οδηγεί στις σωστές επιχειρηματικές και επενδυτικές αποφάσεις που θα συμβάλλουν σε ένα πιο εύρωστο και αειφόρο μέλλον.
Η συμμετοχή της Trikalinos Αυγοτάραχο στην εν λόγω επιχειρηματική συνάντηση του ΣΕΒ εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της για την ενίσχυση των διεθνών συνεργασιών και την προώθηση των ελληνικών εξαγώγιμων προϊόντων στις παγκόσμιες αγορές.
Η εταιρία Trikalinos, χάρη στην παράδοση, την παραγωγή και τη δραστηριοποίησή της εντός και εκτός συνόρων, καταφέρνει να συμβάλλει έμπρακτα στην άνθιση του αγροδιατροφικού τομέα της χώρας. Παράλληλα, διατηρεί την έδρα, παραγωγή και ιδιοκτησία στην Ελλάδα, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και προσφέροντας ποιοτικά ελληνικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Eυρωμπάσκετ 2025: Το πρόγραμμα μεταδόσεων της ΕΡΤ από 27 Αυγούστου έως 14 Σεπτεμβρίου
- Χάθηκε μια ζωή: Το ασθενοφόρο στην Αίγινα δεν ήρθε ποτέ
- Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κάντζα Αττικής
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες από την πολιτική κρίση στη Γαλλία – Ισχυρή πτώση ο CAC 40
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τετάρτη (27/8) στη λεωφόρο Ποσειδώνος
- Bloomberg: Αρόδο έχουν αφήσει τα ΗΑΕ δεξαμενόπλοιο του Προκοπίου που μεταφέρει αργό από το Σουδάν
- Χωρίς τον Chrome η Google δεν θα είναι ίδια
- Βόρεια Χίος: Ποια μέτρα αποφασίστηκαν για την αποκατάσταση από τις φωτιές
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις