Η Τζόρτζια Μελόνι αποδέχθηκε «χωρίς επιφύλαξη» την εντολή σχηματισμού της νέας κυβέρνησης που έλαβε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα. Η συνομιλία τους διήρκεσε μια ώρα και είκοσι λεπτά και η νέα ιταλική κυβέρνηση είναι πλέον γεγονός.
Σε ό,τι αφορά τα σημαντικότερα υπουργεία, όπως ανακοίνωσε η ίδια η Μελόνι στους δημοσιογράφους, το Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Αντόνιο Ταϊάνι, της Φόρτσα Ιτάλια και πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το υπουργείο Οικονομικών ο Τζανκάρλο Τζορτζέτι από τη Λέγκα, το Εσωτερικών ο πρώην νομάρχης Ματέο Πιαντεντόζι, ενώ ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, εξασφάλισε το υπουργείο Υποδομών.
Όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει την πρωθυπουργία της Ιταλίας. Συνολικά, τα υπουργεία της κυβέρνησης Μελόνι είναι είκοσι έξι. Οι Ματέο Σαλβίνι και Αντόνιο Ταϊάνι θα είναι και αντιπρόεδροι της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση Μελόνι θα ορκιστεί αύριο το πρωί στις 10 τοπική ώρα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ Α.Ε.- Επιστροφή κεφαλαίου
- Wall Street: Ήπια άνοδος με φόντο το πετρέλαιο και το ισχυρό πρώτο εξάμηνο
- MEDICON ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (Ορθή Επανάληψη)
- Medicon: Μέρισμα 0,15 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2025
- Fais Group: Μέρισμα 0,155 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε η Γενική Συνέλευση
- Η Πειραιώς φέρνει το IRIS Payments στο EuroPA και ανοίγει τον δρόμο για δωρεάν διασυνοριακές μεταφορές χρημάτων
- COCA-COLA HBC AG - Notification of transactions by Persons Discharging Managerial Responsibilities (“PDMRs’)
- Ρωσία: Εξαγωγές αργού σε ρεκόρ τον Ιούνιο, αλλά με χαμηλότερα έσοδα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








