Η Volkswagen βάζει στον πάγο ένα προγραμματισμένο εργοστάσιο μπαταριών στην Ανατολική Ευρώπη και δίνει προτεραιότητα σε μια παρόμοια εγκατάσταση στη Βόρεια Αμερική, αφού εκτιμά ότι θα μπορούσε να λάβει κίνητρα 10 δισ. ευρώ στις ΗΠΑ.
Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η απόφαση είναι ακόμη ένα αποτέλεσμα από το πακέτο επιδοτήσεων και φορολογικών κινήτρων του Τζο Μπάιντεν ύψους 369 δισ. δολαρίων για την πράσινη τεχνολογία, το οποίο παρασύρει τις ευρωπαϊκές εταιρείες στις ΗΠΑ.
Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης είπε σε αξιωματούχους της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα ότι αναμένει να αποκομίσει 9-10 δισ. ευρώ σε επιδοτήσεις και δάνεια από τον νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού του προέδρου των ΗΠΑ και άλλα αμερικανικά προγράμματα κατά τη διάρκεια ζωής του εργοστασίου, σύμφωνα με άτομα που ήταν στη συνάντηση.
Η VW «περίμενε» να δει πώς θα ανταποκρινόταν η ΕΕ στα κίνητρα της Ουάσιγκτον προτού προχωρήσει σε ένα σχέδιο για την κατασκευή εργοστασίου στην Ανατολική Ευρώπη, δήλωσε ένα άτομο με άμεση γνώση της λήψης αποφάσεων στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.
«Τα σχέδια στη Βόρεια Αμερική έχουν προχωρήσει πιο γρήγορα από το αναμενόμενο και έχουν ξεπεράσει τη λήψη αποφάσεων στην Ευρώπη», είπε το άτομο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. - Ανακοίνωση για την Προαναγγελία Τακτικής Γενικής Συνέλευσης
- Τραμπ: Απειλεί ευρωπαϊκές χώρες με δασμούς 100% αν βάλουν φόρο παροχής ψηφιακών υπηρεσιών σε αμερικανικές εταιρείες
- ΑΤΤΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ
- Η ΕΕ σχεδιάζει φόρο 15% στις εξαγωγές σκραπ αλουμινίου
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταδίκη για 57 αγρότες από την Κρήτη
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες υπό το βάρος του παγκόσμιου sell off στην τεχνολογία
- Σήμα εμπιστοσύνης για τα Attica Πολυκαταστήματα: Υπερκάλυψη 3,9 φορές και προσφορές 212 εκατ.ευρώ
- Τραμπ: Το Ιράν παραβίασε «ανόητα» την κατάπαυση του πυρός στα Στενά του Ορμούζ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








