Σύμφωνα με ιαπωνικά ΜΜΕ, από τον ισχυρό σεισμό, δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές μέχρι στιγμής
Υποθαλάσσιος σεισμός ισχύος 6,0 βαθμών, σύμφωνα με την ιαπωνική μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία (JMA), σημειώθηκε σήμερα στα ανοικτά των ακτών του νομού Φουκουσίμα, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, πάντως δεν θεωρείται ότι υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί τσουνάμι.
Σύμφωνα με ιαπωνικά ΜΜΕ, από τον ισχυρό σεισμό, δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές μέχρι στιγμής, ενώ η TEPCO, ο φορέας εκμετάλλευσης του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, δήλωσε ότι «δεν έχουν εντοπιστεί ανωμαλίες» στο εργοστάσιο ή σε άλλα στην περιοχή.
Η Ιαπωνία, μια από τις πιο ενεργές τεκτονικά χώρες στον κόσμο, έχει αυστηρά πρότυπα δόμησης, σχεδιασμένα να διασφαλίζουν ότι οι κατασκευές μπορούν να αντέξουν ακόμη και τους πιο ισχυρούς σεισμούς. Το αρχιπέλαγος, όπου ζουν περίπου 125 εκατομμύρια άνθρωποι, βιώνει περίπου 1.500 δονήσεις κάθε χρόνο, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι ήπιες.
Ο νέος αυτός σεισμός, που έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα Τόκιο, σημειώθηκε την επομένη της πολύ ισχυρής υποθαλάσσιας σεισμική δόνησης (>7 βαθμών) κοντά στην Ταϊβάν, η οποία στοίχισε τη ζωή σε εννιά ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 1.000 και πλέον στη νήσο, ενώ άλλοι περίπου 50 εξακολουθούν να αγνοούνται και έχουν καταγραφεί εκτεταμένες υλικές ζημιές.
Ο μεγαλύτερος σεισμός που έχει καταγραφεί στην Ιαπωνία ήταν ένας τεράστιος υποθαλάσσιος σεισμός 9,0 Ρίχτερ τον Μάρτιο του 2011 στα ανοιχτά της βορειοανατολικής ακτής της Ιαπωνίας, που προκάλεσε τσουνάμι που άφησε περίπου 18.500 νεκρούς ή αγνοούμενους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Allwyn: Άλμα 21% στα καθαρά έσοδα και EBITDA €443 εκατ. στο α’ τρίμηνο
- Κοινό βήμα Οικονομικού Πανεπιστημίου και Eurobank για τη νέα γενιά στελεχών στην ψηφιακή οικονομία
- Σύμβαση ΕΤΑΔ, Domes Resorts για το Ξενία Ουρανούπολης: Δελτία τύπου με «επενδύσεις», αλλά καμία απάντηση για τα ποσά όταν επικοινωνείς μαζί τους
- AKTOR: 30 υποτροφίες με εγγυημένη πενταετή εργασία
- Οι Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις ξεκλειδώνουν την απανθρακοποίηση στην τσιμεντοβιομηχανία
- Η Google θωρακίζει το Android ενάντια στις AI απάτες και φέρνει νέες λειτουργίες πριν το Android 17
- Σωκράτης Κόκκαλης και Robeson Reeves ηγούνται του νέου Δ.Σ. της Bally’s Intralot
- BALLY'S INTRALOT Α.Ε. - Εκλογή Νέου Διοικητικού Συμβουλίου & ορισμός των ανεξάρτητων μελών του – Εκλογή Νέας Επιτροπής Ελέγχου
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








