Επιχειρήσεις

ΙΑΣΩ: Απορρόφησε δύο θυγατρικές με πολλά ακίνητα

Πρόκειται για τις εταιρείες Σύγχρονο Πολυδύναμο Κέντρο Αποθεραπείας-Αποκατάστασης Α.Ε. και την Insitute of Life - Ανάπτυξη και Εκμετάλλευση Μονάδων Υγείας Α.Ε.

Λίγες ημέρες πριν την εκπνοή του 2023 η ιδιωτική κλινική ΙΑΣΩ, που ελέγχεται από την εταιρεία διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων CVC, ολοκλήρωσε την απορρόφηση δύο θυγατρικών, που είχε αποφασιστεί τους προηγούμενους μήνες από τα αντίστοιχα διοικητικά συμβούλια. Πρόκειται για τις εταιρείες Σύγχρονο Πολυδύναμο Κέντρο Αποθεραπείας-Αποκατάστασης Α.Ε. και την Insitute of Life – Ανάπτυξη και Εκμετάλλευση Μονάδων Υγείας Α.Ε.

Η απορρόφηση έγινε προκειμένου να μειωθούν διάφορα λειτουργικά κόστη και να βελτιωθεί η εταιρική δομή μέσω δημιουργίας ενιαίας μονάδας. Επιπλέον αναμένεται να αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία τους. ΙΑΣΩ κατείχε το 100% των μετοχών των δύο εταιρειών.

Σύμφωνα με τον ισολογισμο μετασχηματισμού το Σύγχρονο Πολυδύναμο Κέντρο είχε περιουσιακά στοιχεία αξίας 3,4 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 2,8 εκατ. ευρώ ήταν ακίνητα.

Η δεύτερη εταιρεία  η Insitute of Life – Ανάπτυξη και Εκμετάλλευση Μονάδων Υγείας Α.Ε. είχε περιουσιακά στοιχεία αξίας 2,689 εκατ. ευρώ και ισχυρό ταμείο 818 χιλιάδων ευρώ.

Να σημειωθεί ότι οι εταιρείες είχαν στην ιδιοκτησία τους διάφορα ακίνητα – ξεπερνούν τα 15 – στη περιοχή Κορωπί – τα οποία πρόκειται να αξιοποιηθούν είτε μέσω πώλησης είτε μέσω άλλης εκμετάλλευσης.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu