Ιστορικό ρεκόρ κερδοφορίας για την IDEAL Holdings το 2025 - Ισχυρές επιδόσεις από Attica, Όμιλο Byte και ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗ
Η IDEAL Holdings ολοκλήρωσε το 2025 με ιστορικά υψηλή κερδοφορία και σημαντική ενίσχυση όλων των βασικών οικονομικών μεγεθών της, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του επενδυτικού της μοντέλου με τη συμμετοχή σε σταθερές εταιρείες και τη στρατηγική δημιουργίας αξίας.
Σε επίπεδο Ομίλου, τα Συγκρίσιμα EBITDA ανήλθαν σε 58 εκατ. ευρώ, αυξημένα 48% σε σχέση με το 2024, ενώ τα συγκρίσιμα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 36,7 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 54%. Τα EBITDA βάσει ΔΠΧΑ έφτασαν τα 62,8 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 26% έναντι του προηγούμενου έτους.
Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, χαρακτήρισε το 2025 χρονιά-ορόσημο για την εταιρεία, επισημαίνοντας ότι η IDEAL Holdings διπλασίασε τα βασικά οικονομικά της μεγέθη, ενίσχυσε την επενδυτική της αξιοπιστία και προχώρησε σε σημαντικές στρατηγικές κινήσεις. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η απόκτηση της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, η στρατηγική συμφωνία με την Oak Hill Advisors, η αναδιάρθρωση του Ομίλου Πληροφορικής και η επιτυχής αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Παράλληλα, η εταιρεία προχώρησε σε επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της για σταθερή ανταμοιβή των επενδυτών.
Ιδιαίτερα θετική ήταν η πορεία των Πολυκαταστημάτων Attica, με τα έσοδα να αυξάνονται 5% στα 244,2 εκατ. ευρώ και τα sυγκρίσιμα EBITDA να ενισχύονται 11% στα 30,4 εκατ. ευρώ. Τα συγκρίσιμα κέρδη προ φόρων κατέγραψαν άνοδο 19% στα 23,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά ταμειακά διαθέσιμα ανήλθαν σε 40,7 εκατ. ευρώ στο τέλος του έτους. Τα φυσικά καταστήματα υποδέχθηκαν 6,9 εκατ. επισκέπτες, με τις πωλήσεις Tax Free να αυξάνονται κατά 5%, ενώ το ηλεκτρονικό κατάστημα σημείωσε άλμα εσόδων 29%.
Στον κλάδο Πληροφορικής, ο Όμιλος Byte (Byte, ADACOM, IDEAL Software Solutions και BlueStream Solutions) παρουσίασε βελτιωμένη κερδοφορία, με τα συγκρίσιμα EBITDA να διαμορφώνονται σε 15,2 εκατ. ευρώ (+13%) και τα συγκρίσιμα κέρδη προ φόρων σε 12,6 εκατ. ευρώ (+16%). Το περιθώριο EBITDA ενισχύθηκε στο 14% από 12%, παρά τη μείωση των εσόδων κατά 9%, στα 106 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο στρατηγικής ενίσχυσης της κερδοφορίας. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων ανήλθε σε 83 εκατ. ευρώ, διασφαλίζοντας ορατότητα μελλοντικών ταμειακών ροών, ενώ τα καθαρά ταμειακά διαθέσιμα διαμορφώθηκαν σε 24,3 εκατ. ευρώ.
Θετική ήταν και η συνεισφορά της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ και της θυγατρικής ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ, με τα έσοδα να αυξάνονται 7% στα 129,1 εκατ. ευρώ και τα συγκρίσιμα EBITDA κατά 5% στα 14,5 εκατ. ευρώ. Τα συγκρίσιμα κέρδη προ φόρων ενισχύθηκαν κατά 25% στα 8,6 εκατ. ευρώ, ως αποτέλεσμα της αυξημένης λειτουργικής κερδοφορίας και της μείωσης του χρηματοοικονομικού κόστους. Ο καθαρός δανεισμός διαμορφώθηκε σε 34,3 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2025.
Σε συγκρίσιμη βάση, τα συνολικά έσοδα του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε 513,4 εκατ. ευρώ, έναντι 380,3 εκατ. ευρώ το 2024, ενώ τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 26,1 εκατ. ευρώ από 16,4 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Υποκλοπές: Ένοχοι και οι τέσσερις κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο του Predator – Αναμένονται οι ποινές
- Μarket In: Δεύτερη εξαγορά στη Μύκονο εν μέσω οικογενειακής δικαστικής διαμάχης
- Ισχυρή ανάπτυξη το 2025 για τον Όμιλο ΟΤΕ: Αύξηση εσόδων 8,7% στο δ’ τρίμηνο και γενναία ανταμοιβή μετόχων
- Τράπεζα Πειραιώς: Κερδοφορία άνω του 1 δισ. ευρώ και απόδοση 16%
- Ο Κροάτης Boris Vujčić νέος αντιπρόεδρος της ΕΚΤ
- Toν Μάρτιο η σύμβαση παραχώρησης για το αεροδρόμιο Καλαμάτας, ποιες εργασίες δρομολογούνται
- ΟΤΕ Α.Ε. - Οικονομική έκθεση Ο.Τ.Ε. Α.Ε. (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)-iXBRL
- Ρεκόρ εσόδων για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αλλά με ζημιές
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








