Στις τρεις το μεσημέρι, αμέσως μετά την μουσουλμανική προσευχή
Σχεδόν ένα μήνα από την έναρξη του πολέμου, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα αναμένεται να απευθύνει δημόσια ομιλία σήμερα, Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2023, στις τρεις το μεσημέρι, αμέσως μετά την μουσουλμανική προσευχή.
Το γεγονός έχει προκαλέσει ανησυχία στους διεθνείς αναλυτές καθώς η ομιλία είναι πιθανό να υποδεικνύει τις επόμενες κινήσεις της οργάνωσης αναφορικά με την κλιμάκωση των επιθέσεων κατά του Ισραήλ,ανοίγοντας ένα ακόμη μέτωπο την ώρα που οι μαχητές της και οι IDF συγκρούονται στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ.
Στον Λίβανο επικρατεί αναβρασμός μετά τις φονικές επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ, με τη Χεζμπολάχ να έχει εντείνει τις επιθέσεις της στο Ισραήλ, το οποίο ανταποδίδει τα πλήγματα. Αλλά οι δύο πλευρές μέχρι τώρα δείχνουν να αποφύγουν κινήσεις που θα οδηγούσαν σε επικίνδυνη κλιμάκωση και οι περισσότερες επιθέσεις και αντεπιθέσεις έχουν περιοριστεί στη μεθόριο.
Η οργάνωση διαθέτει ένα τεράστιο οπλοστάσιο όπλων που περιλαμβάνει πυραύλους ακριβείας που μπορούν να χτυπήσουν βαθιά στο ισραηλινό έδαφος και δεκάδες χιλιάδες καλά εκπαιδευμένους, σκληραγωγημένους μαχητές.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, υποσχέθηκε μια απάντηση «ασύλληπτου» μεγέθους εάν η Χεζμπολάχ ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο στη σύγκρουση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μελίντα Φρεντς Γκέιτς για Έπσταϊν: «Είμαι τόσο χαρούμενη που είμαι μακριά από όλη αυτή τη λάσπη»
- Εγκαίνια κέντρου καινοτομίας στα Ιωάννινα
- Η Texas Instruments εξαγοράζει τη Silicon Labs με 7,5 δισ. δολ.
- Η Airbus που αυξάνει την παραγωγή στρατιωτικών αεροσκαφών
- Επανεκκίνηση σχέσεων Τουρκίας, Αιγύπτου με φόντο Λιβύη, Γάζα και Ανατολική Μεσόγειο
- Δικαστική απόφαση ακυρώνει τη σύμβαση CK Hutchison με Παναμά για τα λιμάνια
- Πως τα Ατομα με Αναπηρία θα απαλλαγούν από τα τέλη κυκλοφορίας
- Ιμάμογλου: Η εισαγγελία ζητεί 20 έτη κάθειρξης για «πολιτική κατασκοπεία»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








