Αφού ολοκληρωθεί η μελέτη και η σύσταση εταιρείας ειδικού σκοπού, όπως ανακοίνωσε η κυπριακή Προεδρία
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επαναβεβαίωσαν νωρίτερα το ενδιαφέρον και την πολιτική δέσμευση Κύπρου και Ελλάδας για υλοποίηση του υψηλής στρατηγικής και οικονομικής σημασίας έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης ανάμεσα στις δύο χώρες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυπριακής Προεδρίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε ενδελεχώς τον Έλληνα Πρωθυπουργό για τη σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου κατά τη συνεδρίαση του Σώματος στις 17 Σεπτεμβρίου 2024.
Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επιβεβαίωσε την πολιτική δέσμευση της Κυπριακής Δημοκρατίας για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο του έργου το συντομότερο δυνατόν, και αφού ολοκληρωθεί η μελέτη της δέουσας επιμέλειας και η σύσταση εταιρείας ειδικού σκοπού, για την οποία βρίσκονται σε εξέλιξη προχωρημένες διαβουλεύσεις και με τρίτα κράτη.
Μητσοτάκης σε Χριστοδουλίδη: Ο συντονισμός μας είναι περισσότερο απαραίτητος παρά ποτέ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Υπόθεση κατασκοπείας: Προθεσμία για την Τρίτη πήρε ο σμήναρχος που συνελήφθη
- Τρία χρόνια φυλακή στον αγγειοχειρουργό του Ιπποκράτειου για τα «φακελάκια»
- Υπόθεση Παναγόπουλου: Παραιτήθηκε από υποδιοικήτρια της Ανεξάρτητης Αρχής για την Αγορά η Άννα Στρατινάκη
- Αρχισαν οι διμερείς συνομιλίες Ιράν – ΗΠΑ στο Ομάν
- Ερμού: Σοβάδες τραυμάτισαν ηλικιωμένη στο κεφάλι – Προσήχθη ένα άτομο (βίντεο)
- Euroleague: Κόντρα στη Βίρτους ο Ολυμπιακός (21:15) με στόχο την επιστροφή στις νίκες
- Παπασταύρου: Το δεύτερο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου οι υπογραφές των 4 συμβάσεων με τη Chevron
- 2,6 εκατ. ευρώ, από τη Lidl Ελλάς για τον εκσυγχρονισμό του καταστήματος στη Νέα Ιωνία Βόλου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








