Αφού ολοκληρωθεί η μελέτη και η σύσταση εταιρείας ειδικού σκοπού, όπως ανακοίνωσε η κυπριακή Προεδρία
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επαναβεβαίωσαν νωρίτερα το ενδιαφέρον και την πολιτική δέσμευση Κύπρου και Ελλάδας για υλοποίηση του υψηλής στρατηγικής και οικονομικής σημασίας έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης ανάμεσα στις δύο χώρες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυπριακής Προεδρίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε ενδελεχώς τον Έλληνα Πρωθυπουργό για τη σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου κατά τη συνεδρίαση του Σώματος στις 17 Σεπτεμβρίου 2024.
Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επιβεβαίωσε την πολιτική δέσμευση της Κυπριακής Δημοκρατίας για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο του έργου το συντομότερο δυνατόν, και αφού ολοκληρωθεί η μελέτη της δέουσας επιμέλειας και η σύσταση εταιρείας ειδικού σκοπού, για την οποία βρίσκονται σε εξέλιξη προχωρημένες διαβουλεύσεις και με τρίτα κράτη.
Μητσοτάκης σε Χριστοδουλίδη: Ο συντονισμός μας είναι περισσότερο απαραίτητος παρά ποτέ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Eurostat: Το 32,7% των Ευρωπαίων έκανε χρήση τεχνητής νοημοσύνης το 2025 – Στο 44,1% οι Έλληνες
- Κινεζικός δορυφόρος πέρασε σε απόσταση 200 μέτρων από δορυφόρο Starlink
- ΕΛΣΤΑΤ: Ηπια άνοδος στην επιβατική κίνηση, “φρένο” στα εμπορεύματα στα λιμάνια το β’ τρίμηνο
- Eurostat: Ισχυρή αύξηση στα 18,4 δισ. ευρώ για το εμπορικό πλεόνασμα της ευρωζώνης τον Οκτώβριο
- ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση επισκεπτών, αύξηση εσόδων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους τον Αύγουστο
- IDEAL Holdings: Επιστροφή κεφαλαίου 0,15 ευρώ ανά μετοχή στους μετόχους
- AKTOR: Αρχίζει η διαπραγμάτευση του Ομολογιακού Δανείου 140 εκατ. ευρώ
- Χριστούγεννα στον μαγευτικό Αστέρα στη Βουλιαγμένη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








