Σημαντική αύξηση θα παρουσιάσουν αύριο (4/3/2022) οι τιμές στην ηλεκτρική ενέργεια, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Η τιμή χονδρικής στην προημερήσια αγορά του Χρηματιστηρίου Ενέργειας διαμορφώνεται αύριο στα 362,22 ευρώ (MWh), αυξημένη κατά 29% σε σχέση με τη σημερινή ημέρα, ενώ η μέγιστη τιμή φτάνει στα 446,52 ευρώ.
Πρόκειται για τη δεύτερη υψηλότερη τιμή ιστορικά στο ελληνικό Χρηματιστήριο, μετά τις 22 Δεκεμβρίου, οπότε είχε διαμορφωθεί στα 415,94 ευρώ/MWh.
Σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο, οι μονάδες καλύπτουν αύριο το 53,7% της ζήτησης, ενώ μειωμένη είναι η συμμετοχή των Ανανεώσιμων Πηγών (16,3%), των υδροηλεκτρικών (4,3%) και των εισαγωγών (5,5%). Σημαντικές (κοντά στις 26 GWh) είναι και οι εξαγωγές ενέργειας.
Παρά την αύξηση, η τιμή στο ελληνικό Χρηματιστήριο συγκαταλέγεται στις χαμηλότερες της Ευρώπης.
Συγκεκριμένα, η ελληνική αγορά είναι η 6η φθηνότερη μετά την Πολωνία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ολλανδία και τη Γερμανία. Ακριβότερες χώρες είναι η Μ. Βρετανία (μέση τιμή στα 434,28 ευρώ/MWh), Ελβετία (388,05) και Σερβία (385,89).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σπάει κάθε φράγμα η καθαρή περιουσία του Έλον Μασκ – Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία
- Στην «ανηφόρα» το πετρέλαιο με τον Τραμπ να δηλώνει πως «βλέπει» πόλεμο με τη Βενεζουέλα
- Οι διαρθρωτικές αλλαγές που έφεραν οι ηλεκτρονικές πληρωμές στην ελληνική οικονομία
- Ο χρυσός έφερε στα «ταμεία», κέρδη άνω του 1% στην εβδομάδα
- Οι ΗΠΑ προχώρησαν σε δεύτερη κατάσχεση δεξαμενόπλοιου της Βενεζουέλας
- Γιατί η Λαγκάρντ «βλέπει» χαμηλότερες τιμές ενέργειας και αποκλιμάκωση πληθωρισμού
- «Φρένο» βάζει η Stellantis στις επενδύσεις της στην Ευρώπη
- Γενική συνέλευση αγροτών στη Νίκαια για τις επόμενες δράσεις τους στα Τέμπη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








