Την επέκταση του νέου συστήματος ενημέρωσης πολιτών σε πραγματικό χρόνο για την πορεία των εκθεμάτων των Δικαστηρίων (Ηλεκτρονικά Πινάκια) στο Πρωτοδικείο και το Εφετείο Θεσσαλονίκης παρουσίασαν σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας και ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.
Όπως εξηγεί η σχετική ανακοίνωση, η πιλοτική εφαρμογή της πλατφόρμας ξεκίνησε από το Πρωτοδικείο Αθηνών για το σύνολο των αστικών και ποινικών υποθέσεων, ενώ σύντομα η υπηρεσία πρόκειται να επεκταθεί στα Εφετεία και Πρωτοδικεία Πειραιά και Χαλκίδας, καθώς και στο Εφετείο Αθηνών.
Η υπηρεσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους πολίτες, χωρίς εγγραφή ή προσωποποιημένη σύνδεση και αφορά αποκλειστικά στην πορεία των υποθέσεων της ημέρας (υποθέσεις που έχουν δικαστεί, που πρόκειται να δικαστούν ή που δεν θα δικαστούν και ανήκουν στο ίδιο πινάκιο).
Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται είναι ανωνυμοποιημένες, κατ’ εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (GDPR).
Η παρουσίαση της εφαρμογής πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια Ενημερωτικής Ημερίδας του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την εκκαθάριση πληρωμών, παρουσία της προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Θεσσαλονίκης, προέδρου Εφετών, Σοφίας Μαντζακίδου και του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Φινοκαλιώτη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Qualco: Πως κατανεμήθηκαν οι μετοχές στην δημόσια προσφορά – Στις 15 Μαΐου στο Χρηματιστήριο
- EKT σε τράπεζες: Αξιολογήστε την έκθεση στο δολάριο
- Ερώτηση 8 βουλευτών της ΝΔ στον Λιβάνιο για σταυρό προτίμησης στις εκλογές
- Alpha Trust Ανδρομέδα: Διανέμει μέρισμα 0,329 ευρώ ανά μετοχή
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες, τέλος στο θετικό σερί από τον Stoxx
- Πιερρακάκης: Επεκτείνουμε το επενδυτικό clawback ως το 2030
- Νέο mega deal Τραμπ: Το Κατάρ αγοράζει αεροσκάφη 200 δισ. δολαρίων από την Boeing
- ΟΛΘ: Εκτός ΔΣ μετά από 5 χρόνια ο εκτελεστικός πρόεδρος Αθανάσιος Λιάγκος
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις