Η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει την Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2025
Τη διανομή μερίσματος 0,07 ευρώ ενέκρινε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 18ης Ιουλίου 2025 της εταιρείας ΙΛΥΔΑ. Η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει την Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2025.
Η ανακοίνωση:
Η Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΙΛΥΔΑ Ανώνυμος Εμπορική Κατασκευαστική Εταιρεία Συστημάτων Πληροφορικής και Παροχής Υπηρεσιών» και τον διακριτικό τίτλο «ΙΛΥΔΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε.», ανακοίνωσε, σύμφωνα με τις παραγράφους 4.1.1 περ. 4 και 5.2 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών και σε εκτέλεση του σημείου 4 της υπ’ αριθ. 25/15.04.2024 Αποφάσεως της Διοικούσας Επιτροπής Χρηματιστηριακών Αγορών του Χ.Α., ότι με απόφαση της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της 18ης Ιουλίου 2025 εγκρίθηκε η διανομή (καταβολή) μερίσματος συνολικού ποσού 987.783,86 Ευρώ (μικτό ποσό), ήτοι ποσού 0,07 Ευρώ ανά μετοχή (μικτό ποσό).
Από το άνω ποσό παρακρατείται βάσει των άρθρων 40 παρ. 1 και 64 παρ. 1 του νόμου 4172/2013, όπως ισχύει μετά την τροποποίησή του από το ν. 4646/2019 (ΦΕΚ Α΄ 201/12.12.2019), ο αναλογών στο μέρισμα φόρος ποσοστού 5% και συνεπώς το τελικώς καταβαλλόμενο καθαρό ποσό του μερίσματος θα ανέλθει σε 0,0665 Eυρώ ανά μετοχή,
Ημερομηνία αποκοπής (cut off date) του μερίσματος της χρήσεως 2024 ορίσθηκε η Πέμπτη,31 Ιουλίου 2025, ημερομηνία κατά την οποία, οι μετοχές της Εταιρίας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα είσπραξης του μερίσματος.
Διευκρινίζεται ότι με βάση τον ισχύοντα Κανονισμό του Χ.Α. οι εταιρικές πράξεις διενεργούνται σύμφωνα με τον κανόνα «record date» και συνακόλουθα δικαιούχοι της εταιρικής πράξης (εν προκειμένω του μερίσματος της χρήσεως 2024) είναι οι επενδυτές που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της σχετικής ημέρας (record date). Συνεπώς δικαιούχοι του ως άνω μερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Αΰλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) κατά την ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων μερίσματος (record date) της χρήσεως 2024, ήτοι την Παρασκευή , 1 Αυγούστου 2025.
Η καταβολή του μερίσματος της χρήσεως 2024 θα ξεκινήσει την Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2025 και θα πραγματοποιηθεί μέσω της «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ – ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» ως ακολούθως:
1. Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές Εταιρείες) σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ. και τις σχετικές αποφάσεις της.
2. Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων μέσω του δικτύου της «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ – ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ».
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι κ.κ. μέτοχοι να επικοινωνούν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων της Εταιρείας στο τηλέφωνο 210 -6705000
Υπενθυμίζεται ότι μερίσματα τα οποία δεν θα εισπραχθούν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2030, παραγράφονται (άρθρο 250 Α.Κ. περ. 15) και τα σχετικά ποσά περιέρχονται οριστικά στο Ελληνικό Δημόσιο σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν.δ. 1195/1942.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Stellantis: Καταγράφει ζημιά 2,3 δισ. ευρώ το α΄ εξάμηνο
- Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στα Οινόφυτα Βοιωτίας
- Μασούτης: Επίσκεψη του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών στο MasVision στην Καλλιθέα
- Ερντογάν: Θετική στάση Γερμανίας και Βρετανίας για την πώληση Eurofighter στην Τουρκία
- Ιδού η τροπολογία για τραπεζικές χρεώσεις και προμήθειες ATM’s
- Απάντηση ΥΠΕΞ στην Άγκυρα για θαλάσσια πάρκα: Ανεδαφικές οι αναφορές σε κλειστές ή ημίκλειστες θάλασσες
- Πεσκόφ: Θα υπάρξει νέος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών με την Ουκρανία
- NFL: Ο Γιώργος Καρλαύτης υπέγραψε συμβόλαιο 93 εκατ. δολαρίων με τους Chiefs
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις