Οι καθαρές φορολογικές εισπράξεις είναι 7,4% υψηλότερες από τον αρχικό στόχο του προϋπολογισμού
Τα έσοδα από τον φόρο εισοδήματος στην Ινδία, που περιλαμβάνουν εισφορές φυσικών και νομικών προσώπων, αυξήθηκαν κατά 17,7% σε ετήσια βάση σε σχεδόν 235 δισεκατομμύρια δολάρια το οικονομικό έτος 2023/24 που έληξε τον Μάρτιο, αντανακλώντας την αύξηση των εισοδημάτων των πλούσιων φορολογουμένων και των εταιρικών κερδών.
Οι καθαρές εισπράξεις φόρου εισοδήματος για το οικονομικό έτος 2023 που έληξε τον Μάρτιο αυξήθηκαν σε 19,58 τρισεκατομμύρια ρουπίες (234,9 δισεκατομμύρια δολάρια), από 16,64 τρισεκατομμύρια το προηγούμενο οικονομικό έτος, ανακοίνωσε την Κυριακή το Κεντρικό Συμβούλιο Άμεσων Φόρων (CBDT).
Οι καθαρές φορολογικές εισπράξεις είναι 7,4% υψηλότερες από τον αρχικό στόχο του προϋπολογισμού της κυβέρνησης που είχε τεθεί τον Φεβρουάριο του 2023, αναφέρεται σε ανακοίνωση του CBDT, μιας πτέρυγας του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομικών.
Η κυβέρνηση αναθεώρησε τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους τον στόχο της για τις εισπράξεις φόρου εισοδήματος για το 2023 σε 19,45 τρισεκατομμύρια ρουπίες, κατά την υποβολή του ενδιάμεσου προϋπολογισμού για το 2024.
Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν ξεπέρασαν τον αναθεωρημένο στόχο.
Οι καθαρές εισπράξεις από τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, οι οποίες περιλαμβάνουν έναν φόρο συναλλαγών επί τίτλων που επιβάλλεται στις συναλλαγές τίτλων, όπως μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια – αυξήθηκαν κατά το ένα τέταρτο σε 10,44 τρισεκατομμύρια ρουπίες (125,3 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2023 σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.
Εν τω μεταξύ, οι εισπράξεις από τον εταιρικό φόρο αυξήθηκαν κατά 10,26% σε 9,11 τρισεκατομμύρια ρουπίες (109,3 δισεκατομμύρια δολάρια) από 8,26 τρισεκατομμύρια ρουπίες την ίδια περίοδο, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
“Πρόκειται για μια καλή είδηση”, δήλωσε ο Arun Kumar, οικονομολόγος και πρώην καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Jawaharlal Nehru του Δελχί, προσθέτοντας ότι τα στοιχεία αποτελούν επίσης ένα “σημάδι αύξησης της εισοδηματικής ανισότητας”.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Jan Κaras: Ο CEO του ΟΠΑΠ επενδύει στην Ελλάδα
- Ασφάλειες: Η αφαίμαξη με τα συμβόλαια υγείας συνεχίζεται – Έφθασαν τα ειδοποιητήρια με νέες αυξήσεις 9%
- Ιβάν Σαββίδης: «Πακετάρει» τα μέσα ενημέρωσης και ρίχνει νέο χρήμα στο Open
- Coca Cola 3E: Τί φέρνουν στην κατανάλωση οι γεωπολιτικές εντάσεις και η αύξηση του καφέ
- Ο Τέλης Μυστακίδης χρηματοδότης του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ
- Τουρκία: Ανέβασε χάρτη στην UNESCO που χωρίζει στα δύο το Αιγαίο
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Μαραθώνα
- Τραμπ από G7: «Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις