Διεθνή

Ινδία: Αύξηση συναλλαγματικών αποθεμάτων στα 642 δισ. δολάρια

Η ρουπία άγγιξε το χαμηλό ρεκόρ των 83,5750 ανά δολάριο τον Απρίλιο

Τα συναλλαγματικά αποθέματα της Ινδίας αυξήθηκαν για πρώτη φορά σε τέσσερις εβδομάδες, καθώς η νομισματική αρχή πιθανότατα αγόρασε δολάρια.

Το απόθεμα αυξήθηκε κατά 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε 641,59 δισεκατομμύρια δολάρια στις 3 Μαΐου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας την Παρασκευή. O σορός των περιουσιακών στοιχείων ανήλθε στο ποσό ρεκόρ των 649 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις αρχές Απριλίου, αλλά στη συνέχεια μειώθηκε για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες.

Οι συναλλαγματικές παρεμβάσεις είναι το εργαλείο επιλογής της Κεντρικής Τράπεζας της Ινδίας για την περιστολή της μεταβλητότητας της ρουπίας. Τα ασιατικά νομίσματα, συμπεριλαμβανομένων του γεν, του γουόν και της ρουπίας, έχουν δεχθεί πιέσεις έναντι του δολαρίου, καθώς οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ φαίνεται ότι είναι πιθανό να διατηρήσουν το κόστος δανεισμού σε υψηλά επίπεδα.

Η ρουπία άγγιξε το χαμηλό ρεκόρ των 83,5750 ανά δολάριο τον Απρίλιο και έκτοτε διαπραγματεύεται λίγο πιο κάτω από αυτό το επίπεδο. Η ρουπία υποχώρησε κατά 0,1% την εβδομάδα που έληξε στις 3 Μαΐου, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Οι πρακτικές διαχείρισης του νομίσματος της Ινδίας παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον επειδή τα ομόλογα της χώρας πρόκειται να ενταχθούν στους δείκτες της JPMorgan Chase Inc. από τον Ιούνιο. Αυτό αναμένεται να προσελκύσει σημαντικές εισροές ξένων κεφαλαίων.

Η κεντρική τράπεζα θα είναι επίσης έτοιμη να απορροφήσει νέες εισροές χρέους, αντί να αφήσει το νόμισμά της να ανατιμηθεί κατά ένα μεγάλο ποσό, έγραψαν σε σημείωμά τους οι αναλυτές της Barclays Plc Shreya Sodhani και Amruta Ghare.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu