Η τράπεζα εξυπηρετεί περισσότερους από 38 εκατομμύρια πελάτες
Η ING Groep, η μεγαλύτερη ολλανδική τράπεζα, ανακοίνωσε την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου το δεύτερο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών για φέτος, ύψους έως 2,5 δισ. ευρώ μετά τα καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου που υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Η τράπεζα, η οποία εξυπηρετεί περισσότερους από 38 εκατομμύρια πελάτες, τόνισε ότι παραμένει σε εγρήγορση καθώς η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνεται. “Έχουμε επίγνωση των δημόσιων συζητήσεων σχετικά με τα επιτόκια αποταμίευσης και, ανάλογα με τις εξελίξεις στο ανταγωνιστικό τοπίο, τα περιθώρια μας ενδέχεται να μειωθούν κάπως”, ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος Steven van Rijswijk.
Τα καθαρά έσοδα από τόκους, ένα βασικό μέτρο των κερδών από δάνεια μείον το κόστος καταθέσεων, ανήλθαν σε 4,03 δισ. ευρώ το τρίμηνο, κάτω από τα 4,12 δισ. ευρώ της πρόβλεψης.
Τα καθαρά κέρδη της τράπεζας αυξήθηκαν κατά 103% σε 1,98 δισ. ευρώ μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου, ξεπερνώντας τα 1,83 δισ. ευρώ της πρόβλεψης της εταιρείας.
Η ING είχε ξεκινήσει φέτος πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους έως 1,5 δισ. ευρώ και άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες όπως η HSBC, η UniCredit, η BBVA ή η Deutsche Bank ανακοίνωσαν πρόσφατα προγράμματα επαναγοράς μετοχών ή την πρόθεση να τα ξεκινήσουν σύντομα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Λεσκίρ: Η τρίτη υποβάθμιση της Γαλλίας μέσα σε ένα χρόνο αποτελεί έκκληση για σοβαρότητα
- Super League: Επικίνδυνη έξοδος για τον Ολυμπιακό κόντρα στην ΑΕΛ Novibet (17:00)
- Υπουργείο Παιδείας: Στο 14,7% το ποσοστό των αναπληρωτών στα σχολεία
- Μέση Ανατολή: Η Χαμάς παρέδωσε τη σορό 75χρονου ομήρου στο Ισραήλ
- ΕΛΑΣ: Σύλληψη για τηλεφωνικές απάτες σε ηλικιωμένους
- Τζιτζικώστας: Τον Νοέμβριο το σύμφωνο συνεργασίας για τον κάθετο άξονα Ελλάδας, Βουλγαρίας Ρουμανίας
- Δακτύλιος: Επιστρέφει από Δευτέρα 20/10 – Πού εφαρμόζεται
- ΗΠΑ: Το Νομισματοκοπείο αποκάλυψε νόμισμα με τον Steve Jobs
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις