Αφορά στα δικαιώματα των πολιτών-καταναλωτών σε δωμάτια ξενοδοχείων και καταλύματα airbnb
Οδηγίες, δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις των καταναλωτών, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου εξέδωσε το ΙΝΚΑ. Αφορά στα δικαιώματα των πολιτών-καταναλωτών σε δωμάτια ξενοδοχείων και καταλύματα airbnb.
Οπως αναφέρει το Ινστιτούτο “σε κάθε περίπτωση που υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τις κρατήσεις μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του inka. gr και τηλεφωνικά στο 2103632443 και 24 ώρες το 24ωρο στο κινητό 6945888409.
Διαμονή σε ξενοδοχείο – Υποχρεώσεις ξενοδόχου
Ο ξενοδόχος ή ιδιοκτήτης του εκάστοτε τουριστικού καταλύματος υποχρεούται
– Να παρέχει όλες τις ανέσεις και υπηρεσίες πού διαφημίζει (π.χ πισίνα,αθλητικές δραστηριότητες ,internet,κλιματισμό ,χώρο στάθμευσης κλπ)
– Να απαντά εντός 3 ημερών για την αποδοχή ή όχι της κράτησης
– Να αναρτά σε κάθε δωμάτιο ,πινακίδα θεωρημένη από την Αστυνομία ,όπου θα αναφέρονται αναλυτικά οι τιμές (τιμή δωματίου ,προσαυξήσεις, τιμή πρωινού και γεύματος) ,ώστε να γνωρίζετε με ακρίβεια πόσο θα στοιχίσει η διαμονή σας.
Προκαταβολή
Σε περίπτωση που πραγματοποιείτε κράτηση για διαμονή σε ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο δωμάτιο υποχρεούστε να καταβάλετε προκαταβολή ,εφόσον σας ζητηθεί από τον ξενοδόχο , η οποία δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 25% του συνολικού κόστους διαμονής,να είναι μικρότερη από το μίσθωμα μιας ημέρας.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση που ακυρώσετε την κράτηση 21 ημέρες πριν τη συμφωνημένη ημερομηνία άφιξης ,δικαιούστε την επιστροφή του συνολικού ποσού της προκαταβολής
Ακύρωση κράτησης
Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης, κρίσιμο είναι το χρονικό σημείο,στο οποίο αποφασίζετε να προβείτε στην ακύρωση. Συγκεκριμένα αν ακυρώσετε την κράτησης
– τουλάχιστον 21 ημέρες πρίν την συμφωνημένη ημερομηνία άφιξης δεν έχετε οικονομική επιβάρυνση, και επιπρόσθετα ,δικαιούστε την επιστροφή του συνολικού ποσού της προκαταβολής.
– σε διάστημα συντομότερο απο 21 ημέρες πρίν την συμφωνημένη ημερομηνία άφιξης,θα πρέπει να καταβάλετε το μισό του συνολικού ποσού που θα καταβάλατε,αν δεν είχατε προβεί στην ακύρωση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΤΕΚΑ: Επιπλέον 330 εκατ. ευρώ στους ατομικούς κουμπαράδες – Πότε θα επενδυθούν σε μετοχές και ομόλογα
- Μόλις 560,60 εκατ. ευρώ τα έσοδα του δημοσίου από το Υπερταμείο
- Ροδούλα: Ανοίγει την αγορά της Ρουμανίας με τοποθέτηση σε σούπερ μάρκετ, που συνδέεται με τα Lidl
- Ανακοίνωση ΒΙΟΛΑΝΤΑ για τη σύλληψη του νόμιμου εκπροσώπου
- Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου της «Βιολάντα»
- LVMH: Στα 22,7 δισ. ευρώ οι πωλήσεις το δ’ τρίμηνο 2025
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη με ώθηση από τη συμφωνία ΕΕ – Ινδίας
- Noval Property: Μετοχικές μεταβολές μετά την απώλεια του Νίκου Στασινόπουλου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








