Διεθνή

Ηνωμένο Βασίλειο: Ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 2,3%

Πάνω από τις προσδοκίες της BOE και των οικονομολόγων για 2,1%

Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχώρησε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Απρίλιο, τροφοδοτώντας αμφιβολίες σχετικά με το πότε η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒΟΕ) μπορεί να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Bloomberg, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αυξήθηκε κατά 2,3% σε σχέση με ένα χρόνο πριν τον προηγούμενο μήνα, από 3,2% τον προηγούμενο μήνα, ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Ήταν πάνω από τις προσδοκίες της BOE και των οικονομολόγων για 2,1%.

Ενώ ο πληθωρισμός βρίσκεται πλέον στο χαμηλότερο επίπεδο από το καλοκαίρι του 2021, τα στοιχεία για παρατεινόμενες πιέσεις στις τιμές είναι πιθανό να κάνουν τον διοικητή της BOE Άντριου Μπέιλι και τους συναδέλφους του πιο απρόθυμους να προχωρήσουν γρήγορα σε χαλάρωση του υψηλότερου κόστους δανεισμού των τελευταίων 16 ετών.

Ο πληθωρισμός των υπηρεσιών – τον οποίο η BOE παρακολουθεί προσεκτικά για ενδείξεις εγχώριων πιέσεων – παρέμεινε ελάχιστα μεταβαλλόμενος στο 5,9% μετά από μέτρηση 6% τον προηγούμενο μήνα. Η δομική μέτρηση των τιμών που εξαιρεί το ευμετάβλητο κόστος των τροφίμων και της ενέργειας μειώθηκε στο 3,9% από 4,2%.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu