Το instacar, η πρώτη πλήρως ψηφιακή υπηρεσία μίσθωσης οχημάτων στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την άντληση νέων κεφαλαίων, συνολικού ύψους 55 εκατομμυρίων ευρών, τα οποία θα της επιτρέψουν την επιτάχυνση του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης της εταιρείας, για τα επόμενα χρόνια.
_x000D_
Στο νέο κύκλο χρηματοδότησης, ο οποίος είναι ο δεύτερος κατά σειρά, μετά την αρχική επένδυση για τη δημιουργία του, συμμετέχουν η Autohellas, ο όμιλος Olympia και το Velocity.Partners καθώς και ως νέος επενδυτικός εταίρος το Elikonos 2 SCA SICAR. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις πρώτοι, ανανεώνουν την εμπιστοσύνη τους στο αναπτυξιακό μοντέλο του instacar, συνεχίζοντας την έμπρακτη χρηματοδοτική τους στήριξη στην μετεξέλιξη της καινοτόμου ελληνικής startup, σε μια δυναμική εταιρεία που αναπτύσσει στην Ελλάδα το ευέλικτο συνδρομητικό μοντέλο αυτοκινήτου (car as a service).
_x000D_
Το instacar ιδρύθηκε το 2018 και έκανε το επίσημο λανσάρισμα της υπηρεσίας του τον Σεπτέμβριο του 2019, παρέχοντας μια καινοτόμο λύση, για να καλύψει το κενό ανάμεσα στην ενοικίαση αυτοκινήτου και το παραδοσιακό leasing. Η πλέον επιτυχημένη ελληνική startup, μέσα σε μόλις τρία χρόνια λειτουργίας, έχει καταφέρει να ταυτίσει το όνομά της, με το ευέλικτο συνδρομητικό μοντέλο αυτοκινήτου, προσελκύοντας σημαντικές επενδύσεις και στρατηγικές συνεργασίες, που της επιτρέπουν να υλοποιεί ένα διευρυμένο στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης.
_x000D_
Επιτάχυνση του στρατηγικού πλάνου της εταιρείας
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
“Ξεκινήσαμε, πριν από 3 χρόνια, με την υλοποίηση μιας καινοτόμου ιδέας, δημιουργώντας μια πρακτική επιλογή στις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες, που επιθυμούσαν ένα ευέλικτο μοντέλο στην απόκτηση ενός σύγχρονου οχήματός. Σήμερα, έχουμε δημιουργήσει ουσιαστικά μια νέα αγορά, αυτή των συνδρομητικών υπηρεσιών στο mobility, η οποία αποτελεί και την κυρίαρχη τάση παγκοσμίως, κερδίζοντας συνεχώς, όλο και περισσότερους καταναλωτές. Ο νέος κύκλος χρηματοδότησης αποτυπώνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών μας -υφιστάμενων και νέων-, στο σύνολο του εγχειρήματος και σηματοδοτεί μια δεύτερη φάση ανάπτυξης για την εταιρεία, η οποία ενισχύει, επεκτείνει και διευρύνει τη δραστηριότητα και τις υπηρεσίες της. Το επενδυτικό μείγμα στρατηγικών και θεσμικών επενδυτών που στηρίζει το instacar δημιουργεί σημαντική υπεραξία για την επόμενη φάση της ανάπτυξής της εταιρείας καθώς εισφέρουν στρατηγική πρόσβαση στην αγορά αλλά και ισχυρή ορατότητα σε ξένα επενδυτικά χαρτοφυλάκια. Αναπτυσσόμαστε στη βάση των τριών κεντρικών μας αξιών, ‘be fair’, ‘be consistent’, ‘be bold’ και σε αυτές στηρίζουμε κάθε σχέση που δημιουργούμε, με την ομάδα μας, τους πελάτες μας και τους επενδυτές μας”, σημείωσε ο Αντώνης Σαμοθράκης, συν-ιδρυτής και CEO του instacar.
_x000D_
Το instacar συγκαταλέγεται σήμερα στις πλέον αναπτυσσόμενες ελληνικές επιχειρήσεις, διατηρώντας μια ομάδα 65 ατόμων στο δυναμικό του και καταγράφοντας ένα σταθερό ρυθμό ανάπτυξης που ξεπερνά το 100% ετησίως, σε μια αγορά, αυτή της ευέλικτης μίσθωσης αυτοκινήτων, η οποία αποτελεί μια από τις πλέον δυναμικές παγκοσμίως, προσελκύοντας το ενδιαφέρον επενδυτών, επιχειρήσεων και ιδιωτών.
_x000D_
Το καινοτόμο μοντέλο του instacar
_x000D_
Οι χρήστες του instacar, καταβάλλοντας μία μηνιαία συνδρομή και χωρίς τις υψηλές προκαταβολές του παραδοσιακού leasing, μπορούν να αποκτήσουν καινούργια αυτοκίνητα ή και σαν καινούργια από επίσημες ελληνικές αντιπροσωπείες, εύκολα, γρήγορα και για όσο διάστημα επιθυμούν. Με τη συνδρομή του στο instacar, ο χρήστης απαλλάσσεσαι από όλα τα έξοδα χρήσης του αυτοκινήτου (όπως τέλη κυκλοφορίας, service, αλλαγή ελαστικών), έχει κάλυψη μικτής ασφάλειας, μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιστρέψει ή να αγοράσει το όχημα, ενώ έχει τη δυνατότητα να το αντικαταστήσει και με άλλο όχημα, μικρότερο ή μεγαλύτερο, σε περίπτωση που αλλάξουν οι μεταφορικές ανάγκες του. Η υπηρεσία του instacar είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και παρέχεται οnline μέσα από τέσσερα απλά βήματα αυτόματης προσφοράς, ενώ η συνδρομητική υπηρεσία μπορεί να διακοπεί ανά πάσα στιγμή από τον χρήστη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σαμαράς προς Μητσοτάκη: «Ελευθερία χωρίς ευθύνη δεν υπάρχει»
- ΠΟΜΙΔΑ: 50%-50% εργασία και υλικά για πραγματική έκπτωση φόρου στις ανακαινίσεις
- Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών και μεταναστών σε Αττική και Ρόδο
- Δευτέρα 10 Νοεμβρίου η διακοπή του μετρό Θεσσαλονίκης
- Επίδομα θέρμανσης: Τη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα
- Χάος στην Αθήνα λόγω του Μαραθωνίου
- Εντυπωσιακό airshow στο Φλοίσβο με F-35, Rafale και «Ζευς» (video)
- EIB Investment Survey 2025: Έμφαση στην αντικατάσταση κεφαλαίου και όχι στην αύξηση δυναμικότητας – Που βρίσκεται η Ελλάδα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








