Κατά 35% μείωσε το εμπορικό έλλειμμα ο κλάδος τροφίμων και ποτών χάρη στις εξαγωγικές του δραστηριότητες, που συμβάλλουν ιδιαίτερα στην ανάκαμψη και στη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας, όπως προκύπτει από την 12η ετήσια έκθεση του Οργανισμού.
Στην έκθεση περιλαμβάνονται τα στοιχεία αναφορικά με τα βασικά διαρθρωτικά μεγέθη της Βιομηχανίας Τροφίμων & Ποτών, η δυναμική που έχει ο κλάδος στον χώρο του εμπορίου καθώς και τα χρηματοοικονομικά μεγέθη της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών και των υποκλάδων του.
Συγκεκριμένα, βάσει της έκθεσης, γίνεται αντιληπτό πως η Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών εξακολουθεί να αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας και της ανάπτυξης στην εγχώρια αγορά.
Ακόμα, συγκριτικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κλάδος της Βιομηχανίας Τροφίμων στην Ελλάδα καταλαμβάνει υψηλότερα ποσοστά στον χώρο της μεταποίησης όσο αφορά τον αριθμό των επιχειρήσεων, τον κύκλο εργασιών, την αξία παραγωγής, την ακαθάριστη προστιθέμενη αξία και τον αριθμό των απασχολούμενων. Η δυναμική του κλάδου φαίνεται και από την αύξηση που σημειώνεται στα Τρόφιμα (0,4%) και στα Ποτά (0,2%) σε όρους ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας.
Τέλος, σημαντικό είναι να τονιστεί ότι ενώ το 2011, το ποσοστό του εργατικού δυναμικού στον τομέα των Τροφίμων & Ποτών στο σύνολο της απασχόλησης στη μεταποίηση άγγιζε το 28%, το οποίο αυξήθηκε σταδιακά μέχρι το 2016, όπου και έφθασε στο 36%.
Τα στοιχεία της έκθεσης ΙΟΒΕ αφορούν την εγχώρια αλλά και ευρωπαϊκή δραστηριότητα στον κλάδο των Τροφίμων και των Ποτών, με σαφή έμφαση στα κριτήρια της ποιότητας των προϊόντων, της ασφάλειας και της ελληνικής ταυτότητας. Στόχος αυτής της έρευνας δεν είναι μόνο η παρουσίαση των αποτελεσμάτων, αλλά και άρτια αξιοποίησή τους προς όφελος της ανάπτυξης και της διεύρυνσης νέων οριζόντων στον μείζονα αυτό κλάδο της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τραμπ: «Μέσα στις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες θα στείλουμε επιστολή σε κάθε χώρα για το τι δασμούς θα πληρώσει»
- CRIVIT: Με νέα ταυτότητα γίνεται το ισχυρότερο movement brand στην Ευρώπη
- Μέσω Ταμείου Ανάκαμψης ο εκσυγχρονισμός του Εθνικού Δικτύου Υποδομών και Ερευνας
- ΤτΕ: Ταμειακό πλεόνασμα 1,87 δισ. ευρώ το α΄ τετράμηνο
- Eurostat: Ισχυρή αύξηση 22,8% στο εμπορικό πλεόνασμα της ευρωζώνης τον Μάρτιο
- ΕΜΥ: Επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο καιρού – Καταιγίδες και σκόνη φέρνει η κακοκαιρία INES
- Βιλερουά ντε Γκαλό (ΕΚΤ): Δεν υπάρχει νομισματικός πόλεμος
- Κοινωνικός τουρισμός 2025: Ρεκόρ με 567.462 αιτήσεις για 1.015.077 επιταγές
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις