Διεθνή

ΗΠΑ: Αυξάνονται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου ήταν αυξημένη κατά 7 μονάδες βάσης στο 4,571%

Οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων ανέβηκαν σήμερα, Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές εξέταζαν τις προοπτικές της οικονομίας μετά  τα νέα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας που δημοσιοποιήθηκαν από αξιωματούχους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.

Στις 6:27 π.μ. ώρα Ελλάδας, η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου ήταν αυξημένη κατά 7 μονάδες βάσης στο 4,571%.

Η απόδοση του 2ετούς κρατικού ομολόγου ήταν τελευταία υψηλότερη κατά περισσότερο από 5 μονάδες βάσης στο 4,938%.

Οι επενδυτές εξέτασαν την πορεία της οικονομίας και της νομισματικής πολιτικής μετά τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό και πλέον αναμένουν τις νέες οικονομικές εκθέσεις που θα υποβληθούν αυτή την εβδομάδα.

Οι δείκτες τιμών καταναλωτή και τιμών παραγωγού της περασμένης εβδομάδας παρουσίασαν μικτή εικόνα, με τον ΔΤΚ να είναι υψηλότερος του αναμενόμενου.

Οι προσδοκίες της αγοράς σχετικά με το πότε θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μείωση των επιτοκίων μετακινήθηκαν προς τα πίσω μετά τα νέα στοιχεία με τις εκτιμήσεις πλέον να θέτουν την πρώτη μείωση των επιτοκίων τον Ιούλιο ή τον Σεπτέμβριο αντί για τον Ιούνιο, όπως έδειξε το εργαλείο FedWatch της CME Group.

Την εβδομάδα που έρχεται, οι επενδυτές θα εξετάσουν τα νέα οικονομικά στοιχεία, για τις λιανικές πωλήσεις, τις οικοδομικές άδειες, τις ενάρξεις κατοικιών και τις πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών.

Οι επενδυτές εξετάζουν επίσης τον πιθανό αντίκτυπο στην αγορά από την αυξανόμενη ένταση στη Μέση Ανατολή.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu