Κυρίως από τις αυξημένες αγορές αυτοκινήτων
Με ενισχυμένη δυναμική κινήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2024 λαμβάνοντας ώθηση κυρίως από τις αυξημένες αγορές αυτοκινήτων, με τους υπόλοιπους κλάδους να εμφανίζουν μικτές τάσεις.
Ειδικότερα, η αξία των λιανικών αγορών στις ΗΠΑ καταγράφηκε αυξημένη κατά 0,7% μετά την ελαφρώς ανοδικά αναθεωρημένη μέτρηση του Οκτωβρίου στο +0,5% από +0,4%.
Επιπλέον, η μέτρηση του Νοεμβρίου κινήθηκε καλύτερα από ό,τι προέβλεπαν οι αναλυτές, που περίμεναν νέα αύξηση κατά 0,5% σε έρευνα του Reuters.
Στα επιμέρους στοιχεία της έκθεσης οι 7 από τις 13 κατηγορίες που περιλαμβάνει ήταν ενισχυμένες, με τις πωλήσεις αυτοκινήτων να καταγράφουν τον καλύτερο μήνα τους εδώ και τρία χρόνια λόγω των μειωμένων επιτοκίων της Fed σε συνδυασμό με τις παραδοσιακές εκπτώσεις που κάνουν οι αντιπροσωπείες στο κλείσιμο του έτους.
Οι πωλήσεις του ηλεκτρονικού εμπορίου αυξήθηκαν επίσης κατά 1,8%, καθώς οι προσφορές των Black Friday και Cyber Monday οδήγησαν σε μαζικές αγορές σε πλατφόρμες όπως η Amazon.com και το TikTok Shop. Αύξηση 0,4% σημείωσαν οι πωλήσεις οικοδομικών υλικών.
Γενικότερα τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η καταναλωτική δύναμη των Αμερικανών έδειξε ανθεκτικότητα κατά την κρίσιμη εορταστική περίοδο (σ.σ. τον Νοέμβριο είναι η μεγάλη γιορτή της χώρας της Ημέρας των Ευχαριστιών), με φόντο τις εκπτώσεις αλλά και την αύξηση των εισοδημάτων ταχύτερα πλέον από ό,τι των τιμών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΗΑΕ: Ιρανικοί πύραυλοι προκάλεσαν πυρκαγιά σε βάση που φιλοξενεί γαλλικές δυνάμεις
- Τηλεδιάσκεψη Γεραπετρίτη με τους επικεφαλής των Πρεσβειών και Προξενείων σε Ιράν και Μ. Ανατολή για την ασφαλή επιστροφή Ελλήνων
- Παχλαβί: Ο θάνατος του Χαμεϊνί δεν είναι «το τέλος»
- Ο Νετανιάχου ανακοινώνει εντατικοποίηση των επιθέσεων στην Τεχεράνη
- Πυροβολισμοί στο Όστιν του Τέξας με νεκρούς και δεκάδες τραυματίες
- Κρίση στο Ιράν: “Έδαφος” για συντονισμένη δράση ψάχνουν Τουρκία και Σαουδική Αραβία
- ΗΠΑ: Μακελειό σε μπαρ στο Όστιν με 3 νεκρούς και 17 τραυματίες
- Χάποελ Τελ Αβίβ: «Η ομάδα είναι στο Ελάτ και θα ταξιδέψει στην Αθήνα»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








