Διεθνή

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν 0,6% οι λιανικές πωλήσεις τον Φεβρουάριο

Τα στοιχεία των λιανικών πωλήσεων Ιανουαρίου αναθεωρήθηκαν επί τα χείρω, καθώς καταγράφηκε μείωση 1,1% έναντι μείωσης κατά 0,8% που είχε ανακοινωθεί αρχικά

Μείωση κατέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα ο αριθμός των Αμερικανών που κατέθεσαν αίτηση για παροχή επιδόματος ανεργίας για πρώτη φορά, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της αγοράς εργασίας στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη.

Πιο αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, οι νέες αιτήσεις για την εβδομάδα που τελείωσε στις 10 Μαρτίου ανήλθαν στις 209.000, μειωμένες κατά 1.000 σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση. Οι αναλυτές ανέμεναν μικρή αύξηση στις 218.000 αιτήσεις.

Για τους πρώτους τρεις μήνες του 2024, κατά μέσο όρο οι νέες αιτήσεις ανεργίας κυμαίνονται από 194.000 έως 218.000 την εβδομάδα, ιστορικό χαμηλό για τις ΗΠΑ.

Ελαφριά αύξηση σημειώθηκε σε 28 από τις 53 πολιτείες και περιοχές όπως αναφέρουν στα στοιχεία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Οι διαρκείς αιτήσεις τέλος αυξήθηκαν κατά 17.000 σε 1,811 εκατ. για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 2 Μαρτίου.

Την ίδια στιγμή, αύξηση 0,6% κατέγραψαν τον Φεβρουάριο οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ σε σχέση με τον Ιανουάριο, χωρίς ωστόσο να ξεπεράσουν τις προβλέψεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για αύξηση κατά 0,8%.

Παράλληλα, τα στοιχεία των λιανικών πωλήσεων Ιανουαρίου αναθεωρήθηκαν επί τα χείρω, καθώς καταγράφηκε μείωση 1,1% έναντι μείωσης κατά 0,8% που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu