Ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού ήταν στο 1,9% τον Οκτώβριο του 2023
Ανοδική τροχιά κατέγραψε ο πληθωρισμός στη χονδρική αγορά των ΗΠΑ, ακολουθώντας τη γενικότερη πορεία που εμφάνισαν χτες οι τιμές καταναλωτή – πληθωρισμός.
Ειδικότερα, ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη έτρεξε τον Οκτώβριο του 2024 με ρυθμό 2,4% ετησίως από το 1,9% που είχε καταγραφεί τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, ενώ η μέση εκτίμηση των αναλυτών περίμενε να κινηθεί στο 2,3%.
Σε επίπεδο μήνα, οι τιμές στη χονδρική των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,2% όπως ανέμεναν οι αναλυτές, από το ανοδικά αναθεωρημένο 0,1% της περασμένης μηνιαίας σύγκρισης (η αρχική μέτρηση είχε δείξει αμετάβλητες τις τιμές).
Στο πιο στενό μέτρο που δεν προσμετρά τις ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, οι υποκείμενες πιέσεις στις τιμές αυξήθηκαν επίσης λίγο περισσότερο από το αναμενόμενο.
Ο λεγόμενος δομικός Δείκτης Τιμών Παραγωγού έτρεξε με 3,1% ετησίως αντί εκτίμησης για 3%, επιταχύνοντας από την αύξηση κατά 2,8 του Σεπτεμβρίου.
Στη μηνιαία σύγκριση οι τιμές σε δομικό επίπεδο αυξήθηκαν κατά 0,3% όπως αναμενόταν, μετά το +0,2% του Σεπτεμβρίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευρωπαϊκές αγορές: Απώλειες με το βλέμμα στην αποχώρηση των ΗΑΕ από τον ΟΠΕΚ
- Νέα συμφωνία Aktor για πώληση αμερικανικού LNG σε Βοσνία – Ερζεγοβίνη, ύψους 3 δισ. ευρώ
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Χίος: Αυτοψία ΥΠΕΝ στα αντιδιαβρωτικά και μικρά αντιπλημμυρικά έργα, με ανάδοχο την Εθνική Τράπεζα
- Τέμπη: Το Δημόσιο δεν θα ασκεί ένδικα μέσα για αποζημιώσεις και παραιτείται από όσα έχουν ήδη ασκηθεί
- ΟΔΔΗΧ – απολογισμός 2025: Μείωση χρέους και άντληση 7,7 δισ. ευρώ
- Μουζάκης: Αυξημένα κέρδη 1,59 εκατ. ευρώ το 2025
- AKTOR Α.Ε. ΣΥΜ/ΧΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ - Ανακοίνωση σχετικά με σημαντικές επιχειρηματικές εξελίξεις
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








