Ο δείκτης τιμών παραγωγού παρέμεινε αμετάβλητος, παρά τις προβλέψεις για άνοδο 0,2%
Αμετάβλητος παρέμεινε τον Ιούνιο ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI), σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας των ΗΠΑ (BLS).
Τα αποτελέσματα διαψεύδουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν άνοδο 0,2%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Dow Jones.
Σε ετήσια βάση, ο PPI αυξήθηκε κατά 2,3%, έναντι 2,7% τον Μάιο.
Ανάλογη εικόνα παρουσίασε και ο δομικός δείκτης τιμών παραγωγού (core PPI), ο οποίος επίσης παρέμεινε αμετάβλητος, παρότι οι προβλέψεις ήταν επίσης για αύξηση 0,2%.
Τα στοιχεία αυτά έρχονται σε συνέχεια της δημοσίευσης του δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI) την Τρίτη, σκιαγραφώντας μια εικόνα συγκρατημένων πληθωριστικών πιέσεων, παρά τις ανησυχίες ότι οι δασμοί του Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσαν να ενισχύσουν το κόστος για αγαθά και υπηρεσίες.
Συνολικά, τα δεδομένα αφήνουν ανάμικτα μηνύματα σχετικά με την επίδραση των δασμών στην οικονομία και την εξέλιξη του πληθωρισμού τους επόμενους μήνες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Wall Street: Περιόρισε τις απώλειες και έκλεισε με μικτές τάσεις
- Ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης από τη Fitch: Η Ελλάδα αναβαθμίστηκε σε BBB με σταθερές προοπτικές
- Lamda Development: Στο 3,8% η απόδοση των ομολογιών, 1,54 φορά η κάλυψη της δημόσιας προσφοράς
- e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών της εβδομάδας που έρχεται
- Και ο Κόκκαλης μέσω Intracom στην αύξηση κεφαλαίου της Regency Hellenic Investments S.A.
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν πτωτικά, αλλά με εβδομαδιαία κέρδη 1,2%
- Ελβετία: Επενδύσεις 200 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, ως αντάλλαγμα για τη μείωση των δασμών
- Η Λάμψα επενδύει σε τουρισμό και καζίνο μέσω της Regency Hellenic Investments S.A.
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








