Αυξάνει σε 20% τους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα
Την έναρξη της επιβολής δασμών 25% σε Μεξικό και Καναδά από σήμερα (4/3) ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ υπογραμμίζοντας ότι οι δύο χώρες «δεν έχουν άλλο περιθώριο ελιγμών» για να τους αποφύγουν.
«Δεν υπάρχει πλέον χώρος για ελιγμούς για το Μεξικό και τον Καναδά. Οι τελωνειακοί δασμοί είναι γεγονός. Θα τεθούν σε ισχύ αύριο», τόνισε μιλώντας χθες (3/3) στον Λευκό Οίκο.
Παράλληλα τόνισε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο υπογραφής μιας συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με την Αργεντινή, αποκαλώντας τον πρόεδρο αυτής της λατινοαμερικάνικης χώρας, Χαβιέρ Μιλέι «σπουδαίο ηγέτη».
Επίσης ο πρόεδρος των ΗΠΑ ειδοποίησε τους αγρότες της Αμερικής για επικείμενους δασμούς των ΗΠΑ σε «ξένα προϊόντα», λέγοντάς τους να ετοιμαστούν να πουλήσουν τα προϊόντα τους εντός των ΗΠΑ.
“Προς τους σπουδαίους αγρότες των ΗΠΑ: Ετοιμαστείτε να αρχίσετε να φτιάχνετε πολλά αγροτικά προϊόντα που θα πωλούνται ΕΝΤΟΣ των ΗΠΑ. Οι δασμοί θα ισχύουν για ξένα προϊόντα στις 2 Απριλίου. Καλή διασκέδαση!” έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social.
Ο Τραμπ αυξάνει σε 20% τους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε χθες εκτελεστικό διάταγμα που αυξάνει σε 20% από 10% τους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα που εισάγονται στις ΗΠΑ, επικρίνοντας το Πεκίνο ότι δεν κάνει αρκετά για να περιορίσει τη ροή φαιντανύλης στις ΗΠΑ.
Οι τελωνειακό δασμοί, που ανακοινώθηκαν αρχικά την 1η Φεβρουαρίου ως μέτρο για την καταπολέμηση της κρίσης των οπιοειδών στις ΗΠΑ, τίθενται πλέον σε ισχύ λόγω της «ανικανότητας» της Κίνας να «καταπολεμήσει την ροή της φαιντανύλης που πλημμυρίζει τη χώρα μας», ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανάρτηση στο X.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο Τέλης Μυστακίδης χρηματοδότης του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ
- Τουρκία: Ανέβασε χάρτη στην UNESCO που χωρίζει στα δύο το Αιγαίο
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Μαραθώνα
- Τραμπ από G7: «Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση»
- Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΑΘΕ και στις σήραγγες Αγ. Κωνσταντίνου – Καμένων Βούρλων
- Κύπρος: Έλαβε αιτήματα για απομάκρυνση πολιτών της ΕΕ από τη Μ. Ανατολή
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με κέρδη όλοι οι δείκτες παρά την ανάφλεξη στη Μ. Ανατολή
- Σαράντης: Μείωση μετοχικού κεφαλαίου μέσω ακύρωσης 3,15 εκατ. ιδίων μετοχών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις