Μετά το 2,9% τον Αύγουστο κι ενώ η μέση πρόβλεψη ήταν για επιτάχυνση στο 3,1%.
Μικτές τάσεις παρουσίασε η πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2025, με τη μέτρηση όμως να είναι ελαφρώς καλύτερη έναντι της μέσης εκτίμησης των αναλυτών σε όλα τα επίπεδα.
Ειδικότερα, στο γενικό του επίπεδο ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) έτρεξε τον Σεπτέμβριο με ρυθμό 3% ετησίως μετά το 2,9% του Αυγούστου, ενώ η μέση πρόβλεψη ήταν για επιτάχυνση στο 3,1%.
Παρομοίως, σε μηνιαία βάση οι τιμές στις ΗΠΑ μεταξύ Σεπτεμβρίου και Αυγούστου αυξήθηκαν με ρυθμό 0,3%, ενώ η περασμένη μηνιαία σύγκριση είχαν δείξει αύξηση κατά 0,4%.
Το θετικό στοιχείο της έκθεσης για τον ΔΤΚ ήταν στο πιο στενό μέτρο του λεγόμενου δομικού πληθωρισμού, ο οποίος δεν προσμετρά της ευμετάβλητες τιμές της ενέργειας και των τροφίμων και ως εκ τούτου θεωρείται πιο κατατοπιστική ένδειξη των πληθωριστικών τάσεων από τις κεντρικές τράπεζες.
Στο δομικό του μέρος ο ΔΤΚ επιβράδυνε απροσδόκητα, έστω και οριακά, σε ρυθμό 3% ετησίως από το 3,1%, την ώρα που αναμενόταν να μην παρουσιάσει μεταβολή.
Στο ίδιο πλαίσιο, σε μηνιαία μεταβολή οι τιμές σε δομικό επίπεδο αυξήθηκαν κατά 0,2% μετά την αύξηση κατά 0,3% στην προηγούμενη μηνιαία σύγκριση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Παλαιστινιακές οργανώσεις: Συμφωνία για προσωρινή επιτροπή τεχνοκρατών στην διακυβέρνηση της Γάζας
- Σύσκεψη Μητσοτάκη – ΕΥΔΑΠ στο Μαξίμου για την λειψυδρία στην Αττική
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με μικρά κέρδη – Νέο ιστορικό υψηλό για FTSE 100
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι πρώτοι 11 συλληφθέντες
- Ιταλικά ΜΜΕ: Διαπραγματεύσεις για πώληση στον Antenna της La Repubblica και ραδιοφωνικών σταθμών
- Λίβανος: Ενέκρινε την οριοθέτηση θαλάσσιων συνόρων με την Κύπρο
- Συνεργασία ΥΠΕΝ, Περιφέρειας Δ. Ελλάδας και Coca-Cola 3E για την αποκατάσταση πυρόπληκτων περιοχών της Αχαΐας
- Jumbo: Εξαγόρασε το εμπορικό κέντρο Veso Mare στην Πάτρα από την Eurobank έναντι 10,8 εκατ. ευρώ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








