«Δείχνει μετριοπαθής», λέει τώρα η Ουάσινγκτον - Στα 10 εκατ. δολάρια ήταν η επικήρυξή του
Οι ΗΠΑ παίρνουν πίσω την επικήρυξη των 10 εκατ. δολαρίων για τον de facto ηγέτη της Συρίας Αχμέντ Αλ-Σαράα, γνωστό έως τώρα με το πολεμικό όνομα Μοχάμεντ Αλ Τζολάνι, αφού αμερικανική αντιπροσωπεία τον συνάντησε στη Δαμασκό την Παρασκευή, κίνηση απαραίτητη για να συνεργαστεί η Ουάσιγκτον με την προσωρινή κυβέρνηση της χώρας, όπως υποστηρίχθηκε.
Η αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετείχε η κορυφαία διπλωμάτης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στη Μέση Ανατολή Μπάρμπαρα Λιφ και ο επικεφαλής διαπραγματευτής για τους ομήρους Ρότζερ Κάρστενς, πραγματοποίησε την πρώτη διπλωματική επίσκεψη των ΗΠΑ στη συριακή πρωτεύουσα από το 2012, μεταδίδει το Bloomberg.
Ο Αλ-Σαράα ή Μοχάμεντ αλ Τζολάνι, «εμφανίστηκε ως ρεαλιστής» κατά τη διάρκεια εκτενών συζητήσεων, είπε η Λιφ. Ήταν επικεφαλής της ταχείας επιχείρησης που επέφερε την ανατροπή της κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ από την ισλαμιστική ομάδα Χαγιάτ Ταχρίρ Αλ-Σαμ προ ημερών, ίσως τερματίζοντας το μακρύ αδιέξοδο στον 13χρονο εμφύλιο πόλεμο της χώρας και οπωσδήποτε τερματίζοντας την 50ετή διακυβέρνηση της οικογένειας Άσαντ.
Η οργάνωση HTS, παλαιότερα γνωστή ως Μέτωπο Aλ Νούσρα, έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική από τις ΗΠΑ από το 2014.
«Ακούμε κάποιες πολύ ρεαλιστικές και μετριοπαθείς δηλώσεις για θέματα όπως τα δικαιώματα των γυναικών και η προστασία των ίσων δικαιωμάτων για όλες τις κοινότητες», είπε η Λιφ.
«Οι προτεραιότητες του Αλ-Σαράα στοχεύουν να εισέλθει η Συρία στον δρόμο της οικονομικής ανάκαμψης», πρόσθεσε. Η Λιφ αρνήθηκε να συζητήσει χαλάρωση ή άρση των αμερικανικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν κατά της Συρίας επί Άσαντ, τονίζοντας ότι υπάρχουν τρόποι να επιτραπεί η είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας χωρίς μια τέτοια κίνηση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- CNN: Ο πόλεμος φέρνει κρίση νερού στη Μέση Ανατολή
- Ιράν: Περισσότεροι από 3.000 νεκροί μετά τις επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ
- Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας ρίχνει στην αγορά 411 εκατ. βαρέλια πετρελαίου για να φρενάρει το ράλι των τιμών
- Το άκαρπο κάλεσμα Τραμπ για διεθνή φύλαξη των Στενών του Ορμούζ και ο ρόλος της 31ης Εκστρατευτικής Μονάδας Πεζοναυτών καθορίζουν την επόμενη φάση του πολέμου
- Μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ: «Ο Αλί Χαμενεΐ θεωρούσε ακατάλληλο τον γιο του Μοτζτάμπα για ανώτατο ηγέτη του Ιράν»
- Διήμερη επίσκεψη Δένδια στο Λονδίνο – Συναντήσεις με τον Βρετανό ΥΠΕΞ και τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας
- Ιρανός ΥΠΕΞ: Το Ιράν «ποτέ δεν ζήτησε» κατάπαυση του πυρός ή διαπραγματεύσεις
- Eπιθέσεις κατά των Φρουρών της Επανάστασης και της μονάδα Μπαζίτζ στο Ιράν πραγματοποίησε το Ισραήλ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








