Διεθνή

ΗΠΑ: Ραγδαία αύξηση αιτήσεων για επίδομα ανεργίας

Οι οικονομολόγοι πιστεύουν ότι η αύξηση των θέσεων εργασίας θα αποτρέψει την εκτίναξη της ανεργίας

Ενισχύθηκε ο αριθμός των Αμερικανών που έκαναν αίτηση για επίδομα ανεργίας την εβδομάδα προ των Χριστουγέννων. Σύμφωνα το Reuters, οι αιτήσεις ανέβηκαν στις 218.000 από 206.000 την εβδομάδα που τελείωσε στις 23 Δεκεμβρίου.

Οι αναλυτές ανέμεναν 210.000. Πρόκειται για τη δεύτερη διαδοχική εβδομαδιαία αύξηση.

New US unemployment benefits claims rise again as labor market cools

Ο μέσος όρος των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες, μια λιγότερο ευμετάβλητη μέτρηση, έπεσε στις 212.000 από 212.250 μία εβδομάδα νωρίτερα.

Τα στοιχεία της Πέμπτης 28 Δεκεμβρίου για τις αιτήσεις επιδομάτων προηγούνται της μηνιαίας έκθεσης της κυβέρνησης για την απασχόληση. Οι οικονομολόγοι προβλέπουν μια ακόμα αύξηση κατά 170.000 άτομα στα μισθολόγια του Δεκεμβρίου, που συνάδει με την ανθεκτική ζήτηση εργασίας, η οποία αποτελεί το κλειδί για την τροφοδοσία της οικονομίας.
Μια τέτοια αύξηση των θέσεων εργασίας ενισχύει ορισμένες προβλέψεις ότι οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, μετά από σχεδόν δύο χρόνια επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων, θα επιτύχουν την επίτευξη μιας ήπιας προσγείωσης της οικονομίας – όπου θα καταφέρουν να τιθασεύσουν τον πληθωρισμό αποφεύγοντας παράλληλα την εκτίναξη της ανεργίας.

Μέχρι στιγμής, η αγορά εργασίας έχει αποδειχθεί ανθεκτική, ενώ ο πληθωρισμός πλησιάζει σιγά-σιγά στο στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu