Οι οικονομολόγοι πιστεύουν ότι η αύξηση των θέσεων εργασίας θα αποτρέψει την εκτίναξη της ανεργίας
Ενισχύθηκε ο αριθμός των Αμερικανών που έκαναν αίτηση για επίδομα ανεργίας την εβδομάδα προ των Χριστουγέννων. Σύμφωνα το Reuters, οι αιτήσεις ανέβηκαν στις 218.000 από 206.000 την εβδομάδα που τελείωσε στις 23 Δεκεμβρίου.
Οι αναλυτές ανέμεναν 210.000. Πρόκειται για τη δεύτερη διαδοχική εβδομαδιαία αύξηση.
)
Ο μέσος όρος των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες, μια λιγότερο ευμετάβλητη μέτρηση, έπεσε στις 212.000 από 212.250 μία εβδομάδα νωρίτερα.
Τα στοιχεία της Πέμπτης 28 Δεκεμβρίου για τις αιτήσεις επιδομάτων προηγούνται της μηνιαίας έκθεσης της κυβέρνησης για την απασχόληση. Οι οικονομολόγοι προβλέπουν μια ακόμα αύξηση κατά 170.000 άτομα στα μισθολόγια του Δεκεμβρίου, που συνάδει με την ανθεκτική ζήτηση εργασίας, η οποία αποτελεί το κλειδί για την τροφοδοσία της οικονομίας.
Μια τέτοια αύξηση των θέσεων εργασίας ενισχύει ορισμένες προβλέψεις ότι οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, μετά από σχεδόν δύο χρόνια επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων, θα επιτύχουν την επίτευξη μιας ήπιας προσγείωσης της οικονομίας – όπου θα καταφέρουν να τιθασεύσουν τον πληθωρισμό αποφεύγοντας παράλληλα την εκτίναξη της ανεργίας.
Μέχρι στιγμής, η αγορά εργασίας έχει αποδειχθεί ανθεκτική, ενώ ο πληθωρισμός πλησιάζει σιγά-σιγά στο στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Deutsche Bank – Goldman Sachs: Ποιες μετοχές του κλάδου της φιλοξενίας βλέπουν να «βάζουν γκολ» στο Μουντιάλ
- Η Ζαχάροβα κατηγορεί την Ευρώπη για ακραίο στρατιωτικό εξοπλισμό
- Safe Bulkers: Στο 47,51% η έμμεση συμμετοχή του Πόλυ Χατζηϊωάννου
- RE/MAX Ελλάς: Περισσότεροι από 7 στους 10 αγοραστές επέλεξαν κατοικίες 20ετίας και άνω το 2025
- Η Qualco επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό και κερδίζει το στοίχημα της καινοτομίας
- Συναγερμός από τον ΠΟΥ για τα μολυσμένα τρόφιμα που απειλούν άμεσα τη ζωή των παιδιών
- Μοτζταμπά Χαμενεϊ: ΗΠΑ και Ισραήλ επιδιώκουν να διχάσουν το Ιράν
- Η Skoda αποκαλύπτει τα σκίτσα του νέου ηλεκτρικού Peaq
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








