Μεγαλύτερη άνοδο από ότι ανέμεναν οι αναλυτές κατέγραψε ο πληθωρισμός τον Μάιο στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 8,6% σε ετήσια βάση τον περασμένο μήνα, επίπεδο που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 1981.
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα παραμείνει αμετάβλητος στο 8,3%, όσο και τον Απρίλιο. Τον Μάρτιο είχε βρεθεί στο 8,5%.
Σε μηνιαία βάση ο δείκτης κατέγραψε άνοδο 1% έναντι εκτιμήσεων για ενίσχυση κατά 0,7%. Τον Απρίλιο ο πληθωρισμός είχε κινηθεί 0,3% υψηλότερα σε μηνιαία βάση.
Ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος δεν λαμβάνει υπόψη τις ευμετάβλητες κατηγορίες των τροφίμων και της ενέργειας, ενισχύθηκε 0,6% σε μηνιαία βάση και 6% σε ετήσια.
Οι τιμές στην ενέργεια κινήθηκαν 3,9% υψηλότερα σε μηνιαία βάση, ανεβάζοντας τα ετήσια κέρδη στο 34,6%. Οι τιμές των καυσίμων εκτοξεύτηκαν 16,9% σε μηνιαία βάση, με την ετήσια άνοδο να ανέρχεται στο 106,7%.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό, η απόδοση του 2ετούς ομολόγου του αμερικανικού δημοσίου εκτινάχτηκε κατά 8 μονάδες βάσης πάνω από το 2,9%.

Σε ιστορικό χαμηλό βυθίστηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη
Η καταναλωτική εμπιστοσύνη βούτηξε στις αρχές Ιουνίου στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ καθώς η εκτίναξη του πληθωρισμού ανησυχεί τα νοικοκυριά.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν βούτηξε στις 50,2 μονάδες από 58,4 τον Μάιο.
Η μέτρηση ήταν χειρότερη από αυτήν που ανέμεναν οι αναλυτές του Bloomberg.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- AUTOHELLAS AΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΨΗΦΟΥ
- Η Anthropic αποκάλυψε το Claude Opus 5.5 – Έμφαση σε απόδοση και χαμηλότερο κόστος
- Ερντογάν στον ΟΗΕ: Ζήτησε μεταρρύθμιση του Συμβουλίου Ασφαλείας και αναγνώριση της Παλαιστίνης
- QUALITY AND RELIABILITY Α.Β.Ε.Ε. - ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ 2026
- Ευρωαγορές: Οριακή άνοδος με το βλέμμα στο πετρέλαιο
- Υπογράφηκε η συμφωνία ΗΠΑ, Δανίας και Γροιλανδίας για νέες αμερικανικές βάσεις
- Παπαδοπούλου: Σε τρίτη εταιρεία ανήκει το βυτιοφόρο που ερευνάται για απόρριψη αποβλήτων
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








