Θα συναντηθεί με τη Τζόρτζια Μελόνι
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς επισκέπτεται σήμερα την Ιταλία και θα περάσει τις αργίες του Πάσχα με την οικογένειά του στη Ρώμη και το Βατικανό, στο πλαίσιο ενός ταξιδιού μιας εβδομάδας που θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψή του στην Ινδία.
Ο Βανς θα βρεθεί στην Ιταλία ενώ έχει ενταθεί το κλίμα στις διατλαντικές σχέσεις λόγω των δασμών στο εμπόριο και του πολέμου στην Ουκρανία. Κατά την επίσκεψή του θα συναντηθεί με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, η οποία επιστρέφει από τις δικές της συνομιλίες με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσινγκτον χθες.
Την Κυριακή του Πάσχα, ο Βανς θα παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Ενδέχεται επίσης ο Βανς να συναντηθεί με τον πάπα Φραγκίσκο.
Ο ποντίφικας έχει περιορίσει τις δημόσιες υποχρεώσεις του μετά την πνευμονία που πέρασε και η οποία τον κράτησε στο νοσοκομείο για πέντε εβδομάδες. Ωστόσο, μπορεί να παρευρεθεί σε προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του Βανς και με τον δεύτερο στην ιεραρχία αξιωματούχο του Βατικανού καρδινάλιο Πιέτρο Πάρολιν.
Ο Φραγκίσκος έχει επικρίνει τις πολιτικές μαζικών απελάσεων του Τραμπ και έχει καλέσει τους καθολικούς –μεταξύ των οποίων και τον Βανς– να σεβαστούν την εγγενή «αξιοπρέπεια» όλων των ανθρώπων.
Αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Ρώμη ο δεύτερος γύρος των έμμεσων συνομιλιών μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Δεν είναι σαφές εάν ο Βανς θα συμμετέχει με κάποια ιδιότητα σε αυτές.
Μετά την παραμονή του στην Ιταλία, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος είναι προγραμματισμένο να ταξιδέψει στην Ινδία στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Η σύζυγός του Ούσα είναι ινδικής καταγωγής. Ο Βανς αναμένεται να έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι, στις οποίες προβλέπεται να κυριαρχήσει το θέμα των δασμών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Βροχή προστίμων από την ΑΑΔΕ για 50.000 παραβάσεις και εκατομμύρια ευρώ κρυφών εισοδημάτων
- Παρατείνονται τα προληπτικά μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στην Κρήτη
- Η Google απελευθερώνει το Gemma 4 και διευκολύνει τους προγραμματιστές με νέα άδεια χρήσης
- Σπάει κάθε ρεκόρ η πρωτοφανής διακοπή πρόσβασης στο ίντερνετ στο Ιράν
- Επιδείνωση των οικονομικών συνεπειών του πολέμου βλέπει η Washington Post
- “Φαρμακερό” εξώφυλλο του Economist για τον Σι Τζινπίνγκ και τον Τραμπ
- Υποχρεωτική άδεια από τον στρατό για τα ταξίδια των ανδρών 17 έως 45 ετών στη Γερμανία
- Η Microsoft θα αναβαθμίσει υποχρεωτικά σε Windows 25Η2 όλα τα συστήματα 24H2
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








