Στην μετατόπιση της Ελλάδας από την κατηγορία 3 (σύσταση για επανεξέταση του ταξιδιού) στην κατηγορία 4 (σύσταση για αποφυγή του ταξιδιού) προχώρησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο πλαίσιο της αναθεώρησης των ταξιδιωτικών οδηγιών του. Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν αφορά αποκλειστικά τη χώρα μας, καθώς το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε να επικαιροποιήσει τις ταξιδιωτικές του οδηγίες και πρόσθεσε περίπου 100 χώρες στο «Επίπεδο 4» ώστε αυτές να αντικατοπτρίζουν καλύτερα τις επιστημονικές συστάσεις του Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC).
Σχολιάζοντας στην ΕΡΤ την ένταξη της Ελλάδας στην κατηγορία 4, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημείωσε ότι με δεδομένες τις τρέχουσες συνθήκες, οι περισσότερες χώρες βρίσκονται στην κατηγορία 3 ή στην κατηγορία 4. Όπως εξήγησε, «η κατηγορία στην οποία κατατάσσεται η κάθε χώρα βασίζεται στην τρέχουσα εκτίμηση των συνθηκών εντός της χώρας, η οποία μπορεί να αλλάζει συχνά λόγω της συνεχώς εξελισσόμενης φύσης της απειλής και των στρατηγικών που έχουν υιοθετήσει οι χώρες. Η πανδημία ενέχει άνευ προηγουμένου κινδύνους και οι συμβουλές μας λαμβάνουν υπόψη τα τελευταία δεδομένα σχετικά με τους κινδύνους που σχετίζονται με την COVID-19».
Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα επικαιροποίηση των ταξιδιωτικών οδηγιών. «Εξετάζουμε τακτικά τις συνθήκες ασφάλειας σε προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο και θα επικαιροποιούμε τις πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένους προορισμούς όταν αυτό κρίνεται κατάλληλο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με ανακοίνωση του είχε προαναγγείλει ότι η αναθεώρηση των ταξιδιωτικών οδηγιών θα αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των χωρών που θα βρεθούν στην κατηγορία 4, υπολογίζοντας ότι θα υπάρξει σύσταση για αποφυγή ταξιδιών στο 80% των χωρών παγκοσμίως.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Qualco: Πως κατανεμήθηκαν οι μετοχές στην δημόσια προσφορά – Στις 15 Μαΐου στο Χρηματιστήριο
- EKT σε τράπεζες: Αξιολογήστε την έκθεση στο δολάριο
- Ερώτηση 8 βουλευτών της ΝΔ στον Λιβάνιο για σταυρό προτίμησης στις εκλογές
- Alpha Trust Ανδρομέδα: Διανέμει μέρισμα 0,329 ευρώ ανά μετοχή
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες, τέλος στο θετικό σερί από τον Stoxx
- Πιερρακάκης: Επεκτείνουμε το επενδυτικό clawback ως το 2030
- Νέο mega deal Τραμπ: Το Κατάρ αγοράζει αεροσκάφη 200 δισ. δολαρίων από την Boeing
- ΟΛΘ: Εκτός ΔΣ μετά από 5 χρόνια ο εκτελεστικός πρόεδρος Αθανάσιος Λιάγκος
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις