Στο στόχαστρο βρίσκονται τουλάχιστον τέσσερις συναλλαγές όπου οι traders στοιχημάτισαν στην πτώση των τιμών, πριν από ανακοινώσεις του Τραμπ περί εκεχειρίας
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ διερευνά μια σειρά από ύποπτα χρονικά προσαρμοσμένες συναλλαγές στην αγορά πετρελαίου λίγο πριν από τις σημαντικές ανακοινώσεις του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και ενός κορυφαίου Ιρανού αξιωματούχου σχετικά με τον πόλεμο στο Ιράν, δήλωσαν πηγές στο ABC News.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μαζί με την Επιτροπή Συναλλαγών Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων, διερευνά τουλάχιστον τέσσερις από αυτές τις συναλλαγές όπου οι traders κέρδισαν συνολικά περισσότερα από 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια στοιχηματίζοντας ότι οι τιμές του πετρελαίου θα μειωθούν λίγο πριν από την πτώση τους.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (CFTC) δεν έχουν σχολιάσει τις συναλλαγές.
Το ABC News έλαβε τα στοιχεία των τεσσάρων συναλλαγών από τον Όμιλο του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.
Στις 23 Μαρτίου, 15 λεπτά πριν ο Τραμπ ανακοινώσει ότι θα καθυστερήσει τις απειλούμενες επιθέσεις στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας του Ιράν, οι traders στοιχημάτισαν περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια ότι οι τιμές του πετρελαίου θα μειωθούν.
Στις 7 Απριλίου, λίγες ώρες πριν από την προσωρινή εκεχειρία που ανακοίνωσε ο Τραμπ, οι traders στοιχημάτισαν 960 εκατομμύρια δολάρια ότι οι τιμές του πετρελαίου θα μειωθούν.
Στις 17 Απριλίου, 20 λεπτά πριν ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, δημοσιεύσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι το Στενό του Ορμούζ ήταν ανοιχτό, οι έμποροι στοιχημάτισαν 760 εκατομμύρια δολάρια ότι οι τιμές του πετρελαίου θα μειωνόταν.
Στις 21 Απριλίου, 15 λεπτά πριν ο Τραμπ ανακοινώσει ότι θα παρατείνει την εκεχειρία, οι χρηματιστές στοιχημάτισαν μια σειρά από στοιχήματα αξίας 430 εκατομμυρίων δολαρίων ότι οι τιμές του πετρελαίου θα μειωνόταν.
Η σειρά συναλλαγών πετρελαίου αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Reuters και τα στοιχεία από το LSEG δεν υποδεικνύουν καμία ταυτότητα πίσω από αυτές τις συναλλαγές και δεν αποδεικνύουν ότι άτομα πραγματοποιούσαν συναλλαγές με βάση εμπιστευτικές πληροφορίες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΕΤΤ: Ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση για τις ζώνες ραδιοφάσματος 900 MHz και 1800 MHz
- Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ο δημοσιογράφος Δημήτρης Γκιώνης
- ΕΝΟΤΗΤΑ: Επίθεση στη «νέα» διοίκηση της ΓΣΕΕ με αφορμή την επανεκλογή Παναγόπουλου
- Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Πολωνία και Λιθουανία οι πρώτες που θα πάρουν αμυντικά δάνεια από το SAFE
- Υ/ΚΝΟΤ INVEST: Κτύπησε το «καμπανάκι» του Χρηματιστηρίου
- ΗΠΑ: Το υπ. Δικαιοσύνης ερευνά συναλλαγές πετρελαίου αξίας 2,6 δισ. δολαρίων που σχετίζονται με τον πόλεμο στο Ιράν
- Capital Clean Energy Carrier: Πτώση 44% στα 18,3 εκατ. δολάρια τα καθαρά κέρδη το α΄τρίμηνο
- Fitch: Η Ελλάδα μεταξύ των χωρών με δημοσιονομικό χώρο για νέα μέτρα απέναντι στην ενεργειακή κρίση
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








