Τον Απρίλιο, ο Λευκός Οίκος είχε δώσει εντολή στις κυβερνητικές υπηρεσίες να επεκτείνουν τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης
Η OpenAI, η Google, η Anthropic και η εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης xAI, του Elon Musk, έχουν κερδίσει συμβόλαια έως και 200 εκατομμυρίων δολαρίων η καθεμία, με στόχο την υιοθέτηση προηγμένων δυνατοτήτων Τεχνητής Νοημοσύνης στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, δήλωσε η κυβερνητική υπηρεσία τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Reuters.
«Η υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης μεταμορφώνει την ικανότητα (του Υπουργείου Άμυνας) να υποστηρίζει τους μαχητές μας και να διατηρεί στρατηγικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων μας», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος Ψηφιακής και Τεχνητής Νοημοσύνης, Doug Matty.
Τον Απρίλιο, ο Λευκός Οίκος είχε δώσει εντολή στις κυβερνητικές υπηρεσίες να επεκτείνουν τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης.
Ο Πρόεδρος Τραμπ έχει, επίσης, κινηθεί για να χαλαρώσει τη ρύθμιση της τεχνολογίας, ανακαλώντας μια εκτελεστική εντολή της εποχής Μπάιντεν του 2023, η οποία επεδίωκε να μειώσει τους κινδύνους της Τεχνητής Νοημοσύνης, μέσω υποχρεωτικών γνωστοποιήσεων δεδομένων.
Ξεχωριστά, τη Δευτέρα, η xAI ανακοίνωσε μια σουίτα προϊόντων της με την ονομασία “Grok for Government”, καθιστώντας τα προηγμένα μοντέλα Τεχνητής Νοημοσύνης της – συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας ναυαρχίδας της, Grok 4 – διαθέσιμα σε ομοσπονδιακούς, τοπικούς, πολιτειακούς και εθνικούς πελάτες ασφάλειας.
Τα συμβόλαια που ανακοινώθηκαν εμβαθύνουν τους δεσμούς μεταξύ εταιρειών που ηγούνται της κούρσας της Τεχνητής Νοημοσύνης και των κυβερνητικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουν ανησυχίες σχετικά με την ανάγκη για ανταγωνιστικές συμβάσεις, για χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης σε ομοσπονδιακές υπηρεσίες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τραμπ – Στάρμερ: «Η μεγαλύτερη tech συμφωνία στη βρετανική ιστορία, ύψους 42 δισ. δολαρίων»
- Lavipharm: Αύξηση 5,7% στις πωλήσεις το α΄εξάμηνο, μειωμένα τα κέρδη
- Χρηματιστήριο: Επιστροφή με μικρά κέρδη 0,39% – Άλμα 4,43% από Cenergy
- Κρι Κρι: Νέα διψήφια αύξηση οι πωλήσεις αλλά λιγότερα καθαρά κέρδη στο α΄εξάμηνο
- Ο Μουρίνιο προπονητής της Μπενφίκα
- Profile: Αύξηση 19% στα 3 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α΄εξάμηνο
- Κατασχέθηκε η μεγαλύτερη ποσότητα ειδών ατμίσματος που έχει εντοπιστεί ποτέ στην Ελλάδα
- Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά προς κυβέρνηση: Μην αποκλειστούν οι ΜμΕ από την ενεργειακή αναβάθμιση
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις