Σφοδρότερη ήταν η κακοκαιρία που έπληξε περιοχές όπως Κόνιτσα, Πωγώνι, Τζουμέρκα και Καλαμπάκα
Ζημιές άφησε πίσω της η κακοκαιρία, που έπληξε την Ήπειρο και ορισμένες περιοχές της Θεσσαλίας το Σαββατοκύριακο. Στα Ιωάννινα σημειώθηκαν κατολισθήσεις σε πολλά σημεία του ορεινού επαρχιακού δικτύου εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων που ξεκίνησαν να πλήττουν την περιοχή από το βράδυ της Παρασκευής.
Σφοδρότερη ήταν σε κάποιες περιοχές- όπως Κόνιτσα, Πωγώνι και Τζουμέρκα- όπου προκλήθηκαν ζημίες με κατολισθήσεις, πλημμύρες χειμάρρων και πτώσεις δέντρων.
Σε Θεοδώριανα, Μέτσοβο και Πληκάτι σημειώθηκαν σφοδρές βροχοπτώσεις και στη Θεσπρωτία καταγράφονται ζημιές σε καλλιέργειες, λόγω χαλαζόπτωσης.
Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων στο Μέτσοβο, σημειώθηκαν καταστροφές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα λόγων των μεγάλων κλαδιών που έσπασαν και έπεσαν πάνω τους.
Στην Καλαμπάκα, τα χωριά Καλογριανή, Αηδόνα, Γλυκομηλιά και Χρυσομηλιά είναι αποκομμένα, ενώ στην περιοχή της Κρανιάς, ο Ασπροπόταμος «φούσκωσε» και σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, προκαλώντας ζημιές εξαιτίας της κακοκαιρίας.
Την Κυριακή δόθηκε εντολή από την Πολιτική Προστασία και εκκανώθηκε προληπτικά ο οικισμός Βιλιβινιώτικα στην Αιγιάλεια. Η απόφαση αυτή πάρθηκε κατά την χθεσινή σύσκεψη για την κακοκαιρία, καθώς ο οικισμός εξαιτίας της τοποθεσίας του, βρίσκεται πάνω από το Εθνικό οδικό δίκτυο, και υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων, λόγω του ότι η περιοχή έχει καεί δύο φορές το τελευταίο διάστημα και δεν υπάρχει αρκετή χλωρίδα για να συγκρατήσει τα νερά της βροχής.
Στον οικισμό, διαμένουν κυρίως 17 ηλικιωμένα άτομα, τα οποία έχουν ειδοποιηθεί και από χθες μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχειακό συγκρότημα λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα από το χωριό.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευκαρπία: Επεισόδιο με πυροβολισμούς – Αναζητείται ο δράστης
- Ανοδικές τάσεις στην αγορά του πετρελαίου
- Πούτιν: Αυτό είναι το “παλάτι” του στο Κρεμλίνο
- Μπαταρίες: Έλλειψη ολοκληρωμένου ρυθμιστικού πλαισίου, αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και αλλαγή στον τρόπο χρηματοδότησης
- ΠΑΟ: Για την τρίτη νίκη κόντρα στην Εφές και την πρόκριση στο Final Four της Ευρωλίγκας
- Ελευθερία του Τύπου: Παραμένει ουραγός η Ελλάδα στην Ευρώπη
- Συντάξεις Ιουνίου: Πότε θα γίνουν οι καταβολές στους δικαιούχους
- Κίνα: Aύξηση 10,65% κατέγραψε ο δείκτης ψηφιακής ανάπτυξης το 2024
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις