Διεθνή

Ιράν: Αναφορές για απώλειες αμάχων

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή στην Google
Financialreport.gr

Η Τεχεράνη αναφέρει 18 νεκρούς και 108 τραυματίες από τα τελευταία αμερικανικά πλήγματα

Οι τελευταίες αμερικανικές επιδρομές και η απάντηση της Τεχεράνης με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη δημιουργούν ένα εξαιρετικά εύθραυστο σκηνικό στον Περσικό Κόλπο, με τις συνέπειες να επεκτείνονται από την ανθρωπιστική κρίση έως την παγκόσμια αγορά ενέργειας. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας του Ιράν, 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 108 τραυματίστηκαν από τα αμερικανικά πλήγματα της Τρίτης σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ιδιαίτερη διεθνή κατακραυγή προκάλεσε περιστατικό κοντά στην παράκτια περιοχή Σιρίκ, απέναντι από τα στρατηγικής σημασίας Στενά του Ορμούζ. Η Ιρανική Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε ότι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 67 τραυματίστηκαν σε χώρο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη γαμήλια τελετή.

Οπτικό υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει εκτεταμένες ζημιές σε κτίριο, συντρίμμια και έναν πεσμένο πύργο κοινής ωφέλειας. Το Reuters ανέφερε ότι μπόρεσε να επαληθεύσει την τοποθεσία του περιστατικού με τη βοήθεια δορυφορικών εικόνων. Η επαλήθευση της τοποθεσίας, πάντως, δεν ισοδυναμεί με ανεξάρτητη επιβεβαίωση όλων των στοιχείων για τον αριθμό των θυμάτων.

Αμερικανός στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ δεν στοχοποιούν αμάχους, απορρίπτοντας την κατηγορία ότι το πλήγμα στη γαμήλια συγκέντρωση αποτέλεσε σκόπιμη επίθεση κατά πολι

Προσθήκη του financialreport.gr ως
προτεινόμενη πηγή στην Google
googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu