Το δημοσίευμα αφήνει να εννοηθεί ότι οι Φρουροί της Επανάστασης τοποθέτησαν θαλάσσιες νάρκες κατά τη διάρκεια του πολέμου, σε μία από τις σημαντικότερες θαλάσσιες οδούς παγκοσμίως
Ημιεπίσημα πρακτορεία ειδήσεων στο Ιράν δημοσίευσαν την M. Πέμπτη διάγραμμα που αφήνει να εννοηθεί ότι οι παραστρατιωτικοί Φρουροί της Επανάστασης προχώρησαν σε πόντιση θαλάσσιων ναρκών στα Στενά του Ορμούζ κατά τη διάρκεια του πολέμου.
Οι σχετικές αναφορές μεταδόθηκαν από το πρακτορείο ISNA, καθώς και από το Tasnim, το οποίο θεωρείται ότι διατηρεί στενούς δεσμούς με τους Φρουρούς της Επανάστασης.
Στο διάγραμμα εμφανιζόταν ένας μεγάλος κύκλος με την ένδειξη «επικίνδυνη ζώνη» στα Φαρσί, τοποθετημένος πάνω από το Σχέδιο Διαχωρισμού Κυκλοφορίας, δηλαδή τη βασική θαλάσσια διαδρομή που ακολουθούν τα πλοία για τη διέλευση από το στενό. Σύμφωνα με την απεικόνιση, εκεί φέρεται να έγινε η πόντιση των ναρκών.
Το ίδιο διάγραμμα έδειχνε επίσης ότι τα πλοία κινούνταν βορειότερα, μέσω υδάτων πιο κοντά στις ιρανικές ακτές και ειδικότερα κοντά στο νησί Λαράκ — μια πορεία που, σύμφωνα με τις αναφορές, ακολούθησαν ορισμένα πλοία κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.
Οι ημερομηνίες που αναγράφονταν στο διάγραμμα εκτείνονταν από τις 28 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη 9 Απριλίου. Ωστόσο, παραμένει ασαφές αν οι Φρουροί της Επανάστασης είχαν προχωρήσει στην απομάκρυνση των φερόμενων ναρκών από την περιοχή.
Η κίνηση αυτή εκτιμάται ότι ενδεχομένως λειτούργησε ως μέσο πίεσης, σε μια περίοδο κατά την οποία Ιράν, Ισραήλ και Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε μια εύθραυστη δίμηνη εκεχειρία, ενόψει πιθανών διαπραγματεύσεων στην Ισλαμαμπάντ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ακριβό Σαββατοκύριακο για τους Αμερικανούς: Ρεκόρ στη βενζίνη με πάνω από τα 4 δολάρια το γαλόνι
- Συνετρίβη αεροσκάφος Phantom στην Τανάγρα – Χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν οι δύο πιλότοι
- Σχηματάρι Βοιωτίας: Μεγάλη φωτιά μετά τη συντριβή του Phantom – Ήχησε το 112
- ΔΕΗ: Από το ρεύμα στο Fiber και το smart living – Το νέο οικοσύστημα του ομίλου στη 90ή ΔΕΘ
- Τσάφος: Από το 18% εισαγωγών στις εξαγωγές ρεύματος – Πώς αλλάζει η ενεργειακή θέση της Ελλάδας
- Το μεγάλο hangover του σκωτσέζικου ουίσκι: Η υπερπαραγωγή χτυπά έναν κλάδο δισεκατομμυρίων
- Πιερρακάκης: «10 δισ. ευρώ στο επενδυτικό ραντάρ του Εθνικού Αναπτυξιακού Ταμείου»
- Βενεζουέλα: Το νέο πετρελαϊκό «Ελ Ντοράντο» και οι εταιρείες με δεσμούς με τον Τραμπ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








