Προηγήθηκαν αεροπορικά πλήγματα στη Βαγδάτη κατά τη διάρκεια της νύχτας που σκότωσαν δυο στελέχη ιρακινής ένοπλης οργάνωσης προσκείμενης στο Ιράν, των Ταξιαρχιών της Χεζμπολά
Πύραυλος έπληξε ελικοδρόμιο μέσα στο συγκρότημα της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη, σύμφωνα με τις ιρακινές αρχές. Καπνός υψώνεται από την αμερικανική πρεσβεία, μία από τις μεγαλύτερες διπλωματικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ στον κόσμο, που έχει επανειλημμένα γίνει στόχος πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών που εκτοξεύονται από φιλο- ιρανούς παραστρατιωτικούς.
Λίγες ώρες νωρίτερα, η πρεσβεία ανανέωσε το επίπεδο συναγερμού ασφαλείας στο 4 για το Ιράκ, προειδοποιώντας ότι το Ιράν και ομάδες που συνδέονται έχουν στο παρελθόν πραγματοποιήσει επιθέσεις εναντίον Αμερικανών πολιτών, συμφερόντων και υποδομών και «ενδέχεται να συνεχίσουν».
Σύμφωνα με πληροφορίες, προηγήθηκαν αεροπορικά πλήγματα στη Βαγδάτη κατά τη διάρκεια της νύχτας—δεν είναι γνωστό από ποιους έγιναν— που σκότωσαν δυο στελέχη ιρακινής ένοπλης οργάνωσης προσκείμενης στο Ιράν, των Ταξιαρχιών της Χεζμπολά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Moody’s: Στο Baa3 διατήρησε την αξιολόγηση της Ελλάδας με σταθερή προοπτική
- Δεκατέσσερις μέρες πόλεμος στην Μέση Ανατολή: Αποτελέσματα και προοπτικές για το μέτωπο και την παγκόσμια οικονομία
- Έρχεται εξίσωση πτυχίων ΤΕΙ με ΑΕΙ
- Αντίστροφη μέτρηση για τις φορολογικές δηλώσεις του 2026
- Χτυπήθηκε ελληνόκτητο πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα – Καλά στην υγεία τους οι ναυτικοί
- Ιρανικός πύραυλος έπληξε το ελικοδρόμιο της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Βαγδάτη
- Σοκ στο Άμστερνταμ: Έκρηξη σε εβραϊκό σχολείο
- ΗΠΑ: Στην αγορά ρίχνει ο Τραμπ τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου για να ρίξει τις τιμές
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








