Ενέργεια

ΗΡΩΝ: Νέοι ενεργειακοί βραχίονες σε μπαταρίες και ηλεκτροκίνηση με τη σύσταση των REPOWER και SENS Pulse

Ο Γιώργος Κούβαρης, Πρόεδρος της ΗΡΩΝ.

Δύο νέες μονοπρόσωπες Α.Ε. για αποθήκευση ενέργειας μέσω μπαταριών και ηλεκτροκίνηση, με τη διοικητική υπογραφή στελεχών της ΗΡΩΝ και του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Δύο νέες εταιρείες η Reserve Energy Power ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. και η SENS Pulse ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. προστίθενται κάτω από την «ομπρέλα» του ομίλου ΗΡΩΝ (ΓΕΚ Τέρνα), σηματοδοτώντας τη στρατηγική επέκταση του ομίλου σε δύο κρίσιμους πυλώνες της ενεργειακής μετάβασης στην αποθήκευση ενέργειας μέσω μπαταριών και την ηλεκτροκίνηση. Οι δύο εταιρείες συστάθηκαν επισήμως στις 25 Νοεμβρίου 2025 και εδρεύουν στην Αθήνα.

Κοινός παρονομαστής και για τις δύο νέες θυγατρικές είναι ότι ανήκουν εξ ολοκλήρου στη SUSTAINABLE ENERGY SOLUTIONS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε., η οποία καλύπτει το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου τους, και ότι διοικούνται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχουν διοικητικά στελέχη του ΗΡΩΝ και του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Στο πρώτο Δ.Σ. των εταιρειών μετέχουν οι Γεώργιος Κουβάρης (πρόεδρος), Γεώργιος Σπύρου, Διονύσιος Ανδρώνας, Εμμανουήλ Μουστάκας, Στυλιανή Ζαχαρία, Μάρκος Κατσίμης και Γεώργιος Αρμένης, αποτυπώνοντας τη βαρύτητα που αποδίδουν οι μέτοχοι στην ανάπτυξη των δύο νέων βραχιόνων.

REPOWER: Ενεργειακή αποθήκευση και μπαταρίες στο επίκεντρο
Η Reserve Energy Power ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε., με διακριτικό τίτλο REPOWER, ιδρύεται με μετοχικό κεφάλαιο 4.000.000 ευρώ το οποίο έχει καταβληθεί εξ ολοκλήρου σε μετρητά από τη SUSTAINABLE ENERGY SOLUTIONS.

Σκοπός της εταιρείας είναι, αφενός, το εμπόριο ηλεκτρικού ρεύματος και, αφετέρου, η παροχή υπηρεσιών αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, δραστηριότητα που συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας (μπαταρίες) σε επίπεδο δικτύου, χαρτοφυλακίων ΑΠΕ αλλά και μεγάλων καταναλωτών.

Η δημιουργία της REPOWER έρχεται σε μια περίοδο όπου η ευστάθεια του ηλεκτρικού συστήματος και η ενσωμάτωση ολοένα αυξανόμενου μεριδίου ανανεώσιμων πηγών καθιστούν την αποθήκευση ενέργειας αναγκαία υποδομή.

SENS Pulse: Ο βραχίονας ηλεκτροκίνησης του ομίλου
Στο δεύτερο, εξίσου δυναμικό, άξονα της στρατηγικής την ηλεκτροκίνηση έρχεται να δραστηριοποιηθεί η SENS Pulse ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε., με διακριτικό τίτλο SENS Pulse. Η εταιρεία ιδρύεται με μετοχικό κεφάλαιο 2.000.000 ευρώ, το οποίο επίσης καλύπτεται εξ ολοκλήρου σε μετρητά από τη SUSTAINABLE ENERGY SOLUTIONS.

Κύρια δραστηριότητα της SENS Pulse είναι οι υπηρεσίες ηλεκτροκίνησης, ενώ δευτερεύουσα δραστηριότητα αποτελούν οι υπηρεσίες διεκπεραίωσης συναλλαγών και διαλειτουργικότητας υποδομών επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Με απλά λόγια, η εταιρεία φιλοδοξεί να καλύψει όλο το «οικοσύστημα» γύρω από τη φόρτιση. Από τα σημεία και δίκτυα φόρτισης έως τις πλατφόρμες πληρωμών και τη διασύνδεση διαφορετικών παρόχων και υποδομών.

Η επιλογή της μορφής μονοπρόσωπης ανώνυμης εταιρείας, με μοναδικό μέτοχο τη SUSTAINABLE ENERGY SOLUTIONS, προσφέρει στον όμιλο ευελιξία στη λήψη αποφάσεων και δυνατότητα ταχείας υλοποίησης επενδύσεων, ενώ η στελέχωση των Δ.Σ. με έμπειρα διοικητικά στελέχη της ΗΡΩΝ και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διασφαλίζει ισχυρή εταιρική διακυβέρνηση και άμεση διασύνδεση με τον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό του ομίλου.

Σημείωση: Από τον Ιούλιο 2025 έχει ανακοινωθεί στρατηγική σύμπραξη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Motor Oil, με δημιουργία νέας κοινής εταιρείας (UtilityCo) στην οποία οι δύο όμιλοι θα κατέχουν από 50% και στην οποία θα εισφερθεί και το 100% της Ήρων. Η συναλλαγή βρίσκεται ακόμη στη φάση εγκρίσεων.Οταν ολοκληρωθεί η συμφωνία με τη Motor Oil, τότε η Ήρων θα ελέγχεται έμμεσα από μια κοινή εταιρεία 50%-50% (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Motor Oil).

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu