Η Τουρκία διέκοψε όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ από τη Μεγάλη Πέμπτη
Η ισραηλινή κυβέρνηση προσέφυγε κατά της Τουρκίας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), αφού η Άγκυρα προχώρησε σε προσωρινή αναστολή των εμπορικών συναλλαγών με το Ισραήλ εξαιτίας του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.
Σε ανάρτηση στο Χ (πρώην Twitter) χθες, ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομίας Νιρ Μπαρκάτ χαρακτήρισε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «αντισημιτιστή δικτάτορα», ο οποίος παραβιάζει το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και διαταράσσει τις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες με το μποϊκοτάζ.
Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αναστέλλει κάθε εμπορική συναλλαγή με το Ισραήλ ωσότου η ισραηλινή κυβέρνηση να επιτρέψει την ανεμπόδιστη πρόσβαση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.
Ο Μπαρκάτ έγραψε στο Χ ότι το Ισραήλ αναμένει από τον ΟΟΣΑ να λάβει μέτρα κατά της Τουρκίας για την «παραληρηματική απόφαση» του Ερντογάν «που βλάπτει ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικονομία».
Ο Ερντογάν, από την πλευρά του, υπερασπίστηκε τις ενέργειες της Τουρκίας χθες, λέγοντας ότι «δεν είναι πλέον δυνατή η υπομονή» μπροστά στο συνεχιζόμενο πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα. Ο Τούρκος πρόεδρος έχει κατ’ επανάληψη κατηγορήσει το Ισραήλ ότι διαπράττει «γενοκτονία» σε βάρος των Παλαιστινίων.
Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατς καταδίκασε την απόφαση του Ερντογάν, λέγοντας ότι είναι επιζήμια για τα συμφέροντα του τουρκικού λαού και των επιχειρήσεων. «Έτσι συμπεριφέρεται ένας δικτάτορας», έγραψε ο Κατζ στο Χ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει μηδενικό ΦΠΑ στους λογαριασμούς ενέργειας των νοικοκυριών
- Ρωσία: Tο τεράστιο εργοστάσιο ανέστειλε την εισαγωγή φυσικού αερίου από το Καζακστάν μετά την επίθεση με ουκρανικό drone
- Δίωξη στον πρόεδρο του Ατρομήτου, Βασίλη Μπέτση
- Γαζα: Αλληλοκατηγορίες για επιθέσεις – Στον αέρα η εκεχειρία
- Ουκρανικά drones προκάλεσαν πυρκαγιά σε ρωσική μονάδα φυσικού αερίου
- Καμπάνια της ΓΣΕΕ για τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα
- Washington Post: Ο Πούτιν ζήτησε από τον Τραμπ το Ντονέτσκ, ως όρο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
- Ληστεία στο Λούβρο, εκκενώθηκε το μουσείο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις