Διεθνή

Ισραηλινά μέσα: Το Τελ Αβίβ διαβεβαίωσε τις αραβικές χώρες ότι η απάντησή του στο Ιράν δεν θα τις βάλει σε κίνδυνο

Όπως σημειώνουν οι Times of Israel η μεγαλύτερη ανησυχία υπάρχει στην Ιορδανία

Την πληροφορία ότι το Ισραήλ έχει διαβεβαιώσει τις αραβικές χώρες της Μέσης Ανατολής ότι η απάντησή του στην επίθεση του Ιράν σε βάρος του δεν τις βάλει σε κίνδυνο μετέδωσε την Τρίτη το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Kan την ώρα που υπάρχει η ανησυχία από τις χώρες αυτές ότι θα μπορούσαν να θεωρηθούν υπόλογες από την Τεχεράνη σε περίπτωση ανταποδοτικού ισραηλινού χτυπήματος.

Σύμφωνα με την πληροφορία αυτή η ενημέρωση από το Ισραήλ έγινε σε χώρες όπως η Ιορδανία, η Αίγυπτος και οι χώρες του Κόλπου υποσηρίζοντας ότι η απάντηση, όταν πραγματοποιηθεί, θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε το Ιράν να μην μπορεί να τους εμπλέξει σε τυχόν δική του απάντηση.

Την ίδια ώρα, πάντως, η Τεχεράνη δια του προέδρου της χώρας, επιμένει να προειδοποιεί ότι τυχόν κίνηση του Ισραήλ εναντίον της θα προκαλέσει αντίδραση.

Η αναφορά αυτή έγινε από τον Ιμπραήμ Ραϊσί σε διάλογο που είχε με τον εμίρη του Κατάρ.

Όπως σημειώνουν οι Times of Israel η μεγαλύτερη ανησυχία υπάρχει στην Ιορδανία μετά τις προειδοποιήσεις δια ιρανικών μέσων ενημέρωσης ότι θα αποτελέσει τον επόμενο στόχο σε περίπτωση κατά την οποία συνεργαστεί με το Ισραήλ σε μια επίθεση κατά του Ιράν.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu