Η AfD αγγίζει το 29% και αφήνει οκτώ μονάδες πίσω τη Χριστιανική Ένωση εν μέσω γενικευμένης λαϊκής δυσαρέσκειας και προειδοποιήσεων από τους δικαστές για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης
Με ένα νέο ιστορικό προβάδισμα η ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία αφήνει πίσω της με διαφορά οκτώ ποσοστιαίων μονάδων τη Χριστιανική Ένωση υπό τον καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς. Στην τελευταία δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa για λογαριασμό της εφημερίδας Βild, η ΑfD της Αλίς Βάιντελ και του Τίνο Κρουπάλα κινείται σε ομοσπονδιακό επίπεδο στο 29%, ενώ η Χριστιανική Ένωση αγγίζει το 21%.
Η AfD πλησιάζει έτσι για πρώτη φορά οριακά το 30% σε δημοσκόπηση. Σύμφωνα με σχόλια στον γερμανικό Τύπο, ποτέ ξανά δεν ήταν τόσο ισχυρή σε δημοσκόπηση, επωφελούμενη από τα λάθη της γερμανικής κυβέρνησης και το ευρύτερα αρνητικό κλίμα στη γερμανική οικονομία και κοινωνία.
Τρίτοι έπονται οι Πράσινοι με 14%, ακολουθούν οι συγκυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες με 12% και τελευταία έρχεται η Αριστερά με 11%. Φιλελεύθεροι και Συμμαχία Σάρα Βάγκενκνεχτ κινούνται κάτω από το εκλογικό όριο του 3% και δεν θα έμπαιναν στη γερμανική βουλή, αν διεξάγονταν εκλογές τώρα.
Η δυσαρέσκεια των πολιτών στο πρόσωπο του καγκελάριου Φρίντριχ Μερτς καταγράφει επίσης νέο αρνητικό ρεκόρ και κινείται πλέον στο 77%, σκιαγραφώντας την πολιτική φθορά που έχει υποστεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα (εντός του πρώτου χρόνου διακυβέρνησης). Το ποσοστό αυτό μάλιστα πλέον αυξάνεται σε εβδομαδιαία βάση. Ταυτόχρονα, το 78% των ερωτηθέντων αξιολογεί συνολικά αρνητικά το έργο της γερμανικής κυβέρνησης.
Οι Γερμανοί δικαστές προβλέπουν το μέλλον
Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλούν οι προειδοποιήσεις της Ένωσης Γερμανών Δικαστών με αφορμή την επικείμενη Διάσκεψη των υπ. Δικαιοσύνης των γερμανικών κρατιδίων για κίνδυνο παρεμβάσεων στη γερμανική Δικαιοσύνη από την πολιτική εξουσία, μέσω της διαδικασίας επιλογής δικαστών και εισαγγελέων, που θα μπορούσε να μπλοκαριστεί από κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες καθώς επίσης και μέσω πιέσων από υπ. Δικαιοσύνης προς τους εισαγγελείς με «οδηγίες» για την ποινική αντιμετώπιση εγκλημάτων.
Ο επικεφαλής της Ένωσης, Σβεν Ρέμπεν, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων της Ευαγγελικής Εκκλησίας, προειδοποιεί για κίνδυνο στην ανεξαρτησία της γερμανικής Δικαιοσύνης σε περίπτωση που πέσουν στα λάθος χέρια «παραθυράκια» των γερμανικών νόμων. Ο Ρέμπεν έχει κατά νου κυρίως το παράδειγμα της Θουριγγίας, όπου η AfD μπλοκάρει ήδη, όπου μπορεί, τη σύνθεση δικαστικών συμβουλίων και την εκλογή νέων εισαγγελέων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ορμούζ: Στον αέρα η συμφωνία, στο στόχαστρο τα εμπορικά πλοία – Τι ζητά το Ιράν
- Έκρηξη στην Πλάκα: Έγκυος μία από τις τουρίστριες
- Πλάκα: Οι κάτοικοι είχαν προειδοποιήσει έναν χρόνο πριν για διαρροή αερίου ή βραχυκυκλώματος
- Η ENAON διαχειρίστρια του δικτύου φυσικού αερίου στη Λυσικράτους
- Επιστροφή δύο ενοικίων: Τι να κάνουν όσοι δεν πληρώθηκαν
- Φονική έκρηξη στην Πλάκα: Τι απαντά η Πυροσβεστική για την οσμή αερίου
- Ένα deal 10 δισ. λιρών που μπορεί να ανατρέψει τον χάρτη των ψηφιακών τραπεζών
- Η αλήθεια πίσω από τη «μεγαλύτερη συμφωνία πετρελαίου στην παγκόσμια ιστορία» του Τραμπ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








