Οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη και αλλού βασίζονται επί του παρόντος σε κέντρα δεδομένων που ανήκουν σε μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Amazon
Η Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες χρειάζονται κυβερνητικά ελεγχόμενες υπηρεσίες cloud για την αποθήκευση ευαίσθητων δεδομένων, δήλωσε την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, ο επικεφαλής της ιταλικής εταιρείας αμυντικών και ηλεκτρονικών ειδών Leonardo, χαρακτηρίζοντάς το “ένα από τα βασικά ζητήματα του μέλλοντός μας”.
Οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη και αλλού βασίζονται επί του παρόντος σε κέντρα δεδομένων που ανήκουν σε μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Amazon.
“Κατά τη γνώμη μου, μια ασφαλής χώρα χρειάζεται ένα κυβερνητικό cloud, τουλάχιστον για οικονομικά, υγειονομικά και αμυντικά δεδομένα“, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ρομπέρτο Τσινγκολάνι σε ακρόαση στην επιτροπή άμυνας της ιταλικής Κάτω Βουλής.
Η Leonardo, μια εισηγμένη εταιρεία που ελέγχεται από την ιταλική κυβέρνηση, προσφέρει υπηρεσίες cloud στο ιταλικό κράτος μέσω μιας κοινοπραξίας που περιλαμβάνει την Telecom Italia, τον ιταλικό κρατικό δανειστή CDP και την κρατική εταιρεία πληροφορικής Sogei.
Ο Τσινγκολάνι δήλωσε τον Ιούλιο ότι θέλει η εταιρεία του να επικεντρωθεί περισσότερο στην κυβερνοασφάλεια, δεδομένης της αυξανόμενης σημασίας της για τον αμυντικό τομέα. Μάλιστα αναμένεται να παρουσιάσει την στρατηγική του για το σκοπό αυτό, στο νέο βιομηχανικό σχέδιο της Leonardo τον προσεχή Μάρτιο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η AKTOR συζητά με Πειραιώς, ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ και Υπερταμείο για να πει στο Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο
- ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ ΠΡΟΦΙΛ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Aλλαγές στη Διοικητική Ομάδα του Ομίλου Μοτοδυναμική
- ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ ΠΡΟΦΙΛ Α.Ε. - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΨΗΦΟΥ >=5%
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες, παρά την ανάκαμψη των πολύτιμων μετάλλων
- Intracom: Συμμετοχή θυγατρικής στις αυξήσεις κεφαλαίου των Regency και Athens Resort Casino
- Ρέι Ντάλιο: Ο κόσμος βρίσκεται «στο χείλος» ενός πολέμου κεφαλαίων – Κορυφαίο «καταφύγιο» ο χρυσός
- Δομική Κρήτης: Υπέγραψε σύμβαση 9,19 εκατ. ευρώ για επέκταση του λιμένα στην Ίο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








