Η Μελόνι βρίσκεται αντιμέτωπη με μία σοβαρή διπλωματική πρόκληση ισορροπίας
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι υποσχέθηκε να προστατεύσει τις επιχειρήσεις που θα υποστούν συνέπειες, από την επιβολή των δασμών του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Η Μελόνι βρίσκεται αντιμέτωπη με μία σοβαρή διπλωματική πρόκληση ισορροπίας καθώς η ίδια, είναι σύμμαχος του Τραμπ, ενώ θα πρέπει να προστατεύσει τον εξαγωγικό τομέα της Ιταλίας που θα υποφέρει από την επιβολή δασμών 20% στα ευρωπαϊκά προϊόντα που εισάγονται στις ΗΠΑ.
“Φυσικά δεν συμφωνούμε με την απόφαση των ΗΠΑ, αλλά είμαστε έτοιμοι ν’ αναπτύξουμε όλα τα εργαλεία -τόσο σε επίπεδο διαπραγματεύσεων, αλλά και οικονομικά- που είναι αναγκαία για την υποστήριξη των επιχειρήσεων και των τομέων που θα μπορούσαν να πληγούν”, δήλωσε η Μελόνι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα της, σε ένα συνέδριο του κόμματος της Λέγκας, που είναι κυβερνητικός σύμμαχος της.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματοδότηση 13,5 εκατ. ευρώ για στήριξη της δημοσιογραφίας από την ΕΕ
- ΕΕ: Εχει τόσο εμπιστοσύνη στον Τραμπ που ετοιμάζει «Plan B» για ειρηνευτικό σχέδιο και κυρώσεις κατά της Ρωσίας
- Η AKTOR εξαγόρασε και την ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις από τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ
- Παρελθόν από τη Hellenic Train ο πρόεδρος των μηχανοδηγών Κώστας Γενιδούνιας
- Κομισιόν: Ενέκρινε την εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού Alpha από United και Motor Oil
- Ευρωπαϊκές αγορές: Θετικό κλείσιμο μετά τα στοιχεία για την πτώση του το αμερικανικού ΑΕΠ
- Μπλε Κέδρος: Στα 9,05 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2024
- Yalco – Κωνσταντίνου ΑΕ: Υπέγραψε συμφωνία εξυγίανσης με τους πιστωτές της
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις