Η Μελόνι βρίσκεται αντιμέτωπη με μία σοβαρή διπλωματική πρόκληση ισορροπίας
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι υποσχέθηκε να προστατεύσει τις επιχειρήσεις που θα υποστούν συνέπειες, από την επιβολή των δασμών του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Η Μελόνι βρίσκεται αντιμέτωπη με μία σοβαρή διπλωματική πρόκληση ισορροπίας καθώς η ίδια, είναι σύμμαχος του Τραμπ, ενώ θα πρέπει να προστατεύσει τον εξαγωγικό τομέα της Ιταλίας που θα υποφέρει από την επιβολή δασμών 20% στα ευρωπαϊκά προϊόντα που εισάγονται στις ΗΠΑ.
“Φυσικά δεν συμφωνούμε με την απόφαση των ΗΠΑ, αλλά είμαστε έτοιμοι ν’ αναπτύξουμε όλα τα εργαλεία -τόσο σε επίπεδο διαπραγματεύσεων, αλλά και οικονομικά- που είναι αναγκαία για την υποστήριξη των επιχειρήσεων και των τομέων που θα μπορούσαν να πληγούν”, δήλωσε η Μελόνι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα της, σε ένα συνέδριο του κόμματος της Λέγκας, που είναι κυβερνητικός σύμμαχος της.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Spitogatos – αποδόσεις ακινήτων: Οι υψηλότερες της Αθήνας σε Πατησίων και Αχαρνών
- Ιστορική στιγμή για τη MAN η έναρξη παραγωγής ηλεκτρικών φορτηγών
- Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος N. Αλούπης, πρώην CEO της Motorola Hellas
- Πούτιν με Ερντογάν: Η σύρραξη Ισραήλ – Ιράν πρέπει να τερματιστεί άμεσα
- United Media: Πήρε έγκριση από την Κομισιόν για την εξαγορά του 50% του Alpha TV
- Ιμάμογλου: Ποινή φυλάκισης 7 ετών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ζητά ο εισαγγελέας
- Ανω Σούλι Μαραθώνα: Μεγάλη φωτιά, σηκώθηκαν 5 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα
- Έκθεση KPMG: Στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας 10ετίας η κατανάλωση παράνομων τσιγάρων στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις