Κατηγορείται για εκμετάλλευση εργαζομένων delivery στο Μιλάνο και σε όλη την Ιταλία
H εισαγγελία του Μιλάνου ζήτησε να τεθεί υπό δικαστική διαχείριση η εταιρία Foodinho, μέσω της οποίας δραστηριοποιείται, στην Ιταλία η πλατφόρμα κατ’ οίκον παράδοσης φαγητού Glovo.
Ο μοναδικός διευθυντής Πιερ Μικέλ Όσκαρ κατηγορείται για οργάνωση συμμοριών , όπως συμβαίνει και με την ίδια την εταιρεία.
Η τελική απόφαση θα πρέπει να επικυρωθεί από τον δικαστικό αρμόδιο για τις προκαταρκτικές έρευνες της ιταλικής συμπρωτεύουσας. Σύμφωνα με την εισαγγελία, υφίστανται «συνθήκες εκμετάλλευσης» και ένα σύστημα το οποίο βασίζεται «στην οικονομική ανάγκη των εργαζομένων».
Όπως γράφει ο ιταλικός τύπος, για τους εργαζόμενους που μεταφέρουν κατ’ οίκον φαγητό, προβλέπονται απολαβές «κατά 81% χαμηλότερες από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας» με ποσά τα οποία «σίγουρα δεν είναι ανάλογα με την ποιότητα και την ποσότητα της προσφερόμενης εργασίας».
Η εφημερίδα Il Sole 24 Ore προσθέτει ότι ο δικαστικός έλεγχος εταιρίας δεν σταματά τις όλες δραστηριότητές της. Η δικαιοσύνη ορίζει έναν ή και περισσότερους διαχειριστές, οι οποίοι πλαισιώνουν τον ιδιοκτήτη στην διοίκηση της επιχείρησης και παρέχουν τις αναγκαίες άδειες για την διαχείρισή της, με στόχο να μην καταγράφονται περιστατικά σοβαρής εκμετάλλευσης των εργαζομένων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- 681 εκατ. ευρώ για τις ΜμΕ και τρία νέα καθεστώτα του Αναπτυξιακού Νόμου
- Πυρκαγιά στη Δροσοπηγή Αφιδνών
- «Small potatoes» η σύγκρουση με το Ιράν λέει ο υπερόπτης Τραμπ
- Φόβοι για νέες ουρές στα ευρωπαϊκά σύνορα: Τέλος στην «ευελιξία» των βιομετρικών ελέγχων EES
- Κυβερνοεπίθεση στην ΕΕΤΑΑ: Πρόστιμα 350.000 ευρώ για δεδομένα έως 2,5 εκατ. πολιτών
- Δάνεια σε δημοσίους υπαλλήλους: Ανοίγει η πλατφόρμα, ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση
- Γερμανία: Το AfD διεκδικεί ιστορική νίκη στις εκλογές στη Σαξονία-Άνχαλτ
- Μεγάλη αναζωπύρωση στην Τραπεζίτσα Κόνιτσας
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








