Μέσω του παγκόσμιου προγράμματος βιωσιμότητας Common Grounds
Η JDE Peet‘s, από τις κορυφαίες εταιρείες καφέ και τσαγιού στον κόσμο, ενισχύει την ηγετική της θέση στην ηθική και βιώσιμη προμήθεια μέσω του παγκόσμιου προγράμματος βιωσιμότητας Common Grounds. .
Για την JDE Peet’s η υπεύθυνη προμήθεια δεν αφορά μόνο την τήρηση των προτύπων, αλλά και την προάσπιση της αναγεννητικής γεωργίας, τη στήριξη των μικροκαλλιεργητών και την επίτευξη μετρήσιμων βελτιώσεων στα κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα. Το πρόγραμμα υπεύθυνης προμήθειας «Common Grounds» της εταιρείας πληροί τα ίδια υψηλά πρότυπα αξιοπιστίας με τα συστήματα πιστοποίησης τρίτων, ενώ προσφέρει ευρύτερα οφέλη για τους αγρότες και τις περιοχές προμήθειας.
Το 2024, η JDE Peet‘sπέτυχε το 83,2% του πράσινου καφέ να προέρχεται από υπεύθυνες πηγές σε παγκόσμιο επίπεδο, με το αντίστοιχο ποσοστό για την ευρωπαϊκή αγορά να φτάνει το 100%. Τα ορόσημα αυτά αντικατοπτρίζουν τη δέσμευση της εταιρείας για την οικοδόμηση ανθεκτικών αλυσίδων εφοδιασμού και τη στήριξη των αγροτικών κοινοτήτων μέσω άμεσων επενδύσεων, κατάρτισης και μακροχρόνιων συνεργασιών. Μέσω του προγράμματος Common Grounds Farmer Program, η JDE Peet‘s συνεργάζεται με παραγωγούς σε χώρες όπως η Ουγκάντα, η Ρουάντα, η Αιθιοπία, η Τανζανία και το Περού, για την αποκατάσταση υποβαθμισμένων εδαφών, τη βελτίωση των γεωργικών πρακτικών και την ενίσχυση της ευημερίας της κοινότητας.
Πέρα από την προμήθεια, η JDE Peet‘s δεσμεύεται, επίσης, να ελαχιστοποιήσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα μειώνοντας τη χρήση νερού και τα απόβλητα, και προωθώντας τη μετάβαση σε 100% ανακυκλώσιμες, κομποστοποιήσιμες ή επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες. Αυτές οι πρωτοβουλίες αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου οράματος για τη δημιουργία μιας πιο βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς βιομηχανίας καφέ και τσαγιού.
Με έδρα το Άμστερνταμ της Ολλανδίας, η JDE Peet’s δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 αγορές με ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει περισσότερα από 50 εμπορικά σήματα, συμπεριλαμβανομένων των L’OR, Peet’s, Jacobs, Senseo, Tassimo, Douwe Egberts, Old Town, Super, Pickwick και Moccona. Η εταιρεία προσφέρει περίπου 4.100 φλιτζάνια καφέ ή τσάι κάθε δευτερόλεπτο.
Δείτε το πρόγραμμα Common Grounds εδώ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ούτε η Mercedes μπορεί να φρενάρει την πτώση των γερμανικών αυτοκινήτων στην Κίνα
- ΑΣΕΠ: Δημοσιεύθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για τις προκηρύξεις 1ΓΕ/2026 και 2ΓΕ/2026
- Πυρκαγιά στα Γλυκά Νερά – Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
- Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου στις αγορές συναλλάγματος
- Toyota: Ανακαλεί πάνω από 508.000 οχήματα στις ΗΠΑ λόγω προβλήματος στον πίνακα οργάνων
- AstraZeneca – Bristol Myers: Πώς κατέρρευσε το φαρμακευτικό megadeal των 400 δισ. δολαρίων
- Σε τροχιά ανόδου τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Κίνας, στα 3,42 τρισ. δολάρια τον Ιούλιο
- On: Φρενάρει η ζήτηση στα αθλητικά – Κάτω από τις εκτιμήσεις οι πωλήσεις το β΄ τρίμηνο
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








