Η J.P.Morgan βλέπει "δύσκολο" το σκηνικό για τις μετοχές το πρώτο εξάμηνο του 2024
Η J.P.Morgan υποβάθμισε σε “underweight” τις ευρωπαϊκές μετοχές λιανικού εμπορίου τροφίμων, ξενοδοχείων και ταξιδιών και ημιαγωγών.
Το λιανικό εμπόριο τροφίμων είναι πιθανό να δει αυξημένο ανταγωνισμό τιμών, ο οποίος θα μπορούσε να οδηγήσει σε συρρίκνωση των περιθωρίων κέρδους το 2024, ενώ οι ανησυχίες σχετικά με την τιμολόγηση, τους όγκους και τα αποθέματα θα μπορούσαν να πλήξουν τα αποθέματα τσιπ, ανέφερε η J.P.Morgan.
Η J.P.Morgan αναμένει ότι η οικονομική αβεβαιότητα θα θολώσει τις προοπτικές των ριψοκίνδυνων περιουσιακών στοιχείων κατά το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, καθώς οι επενδυτές αναζητούν μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής.
“Οι μετοχές πιθανότατα θα χρειαστεί να διαπραγματευτούν την προσαρμογή των κερδών, καθώς η δραστηριότητα επιβραδύνεται. Πιστεύουμε ότι η απόδοση κινδύνου για τις μετοχές θα αρχίσει να βελτιώνεται θεμελιωδώς μόλις η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ προχωρήσει σε μειώσεις επιτοκίων”, αναφέρουν οι στρατηγικοί αναλυτές της J.P.Morgan, με επικεφαλής τον Mislav Matejka.
Η αύξηση των κερδών στην Ευρώπη θα είναι επίπεδη το 2024, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει ύφεση, δήλωσε η J.P.Morgan, προειδοποιώντας ότι οι προσδοκίες για εκ νέου επιτάχυνση του εταιρικού αθροίσματος και των περιθωρίων κέρδους θα αμφισβητηθούν από την αποδυνάμωση των τιμών και των όγκων.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 7,6% μέχρι στιγμής φέτος, σε σύγκριση με το άλμα 18,5% του δείκτη S&P 500.
Η τράπεζα συνεχίζει να διατηρεί θέση “overweight” στις μετοχές της Ιαπωνίας. Βλέπει μια “πιο ρεαλιστική ευκαιρία” για τις μετοχές των αναδυόμενων αγορών να σημειώσουν δυνητικά υπεραπόδοση, ειδικά αν η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας εκπλήξει ανοδικά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Real Consulting: Απέκτησε επιπλέον 2% της ρουμανικής Smart UX Development
- Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς όσους «δεν συμφωνήσουν με τη Γροιλανδία»
- Orilina: Σύμβαση με ΕΚΤΕΡ για εργασίες του συγκροτήματος Marina Residences
- Έπεσε το Χ για δεκάδες χιλιάδες χρήστες παγκοσμίως – Προβλήματα και στην Ελλάδα
- Χρηματιστήριο: Μικρή διόρθωση 0,09%, αλλά με κέρδη 1,72% έκλεισε η εβδομάδα
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - 2026 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
- ORILINA PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π. - Ανακοίνωση αναφορικά με Επιχειρηματικές Εξελίξεις – Υπογραφή Σύμβασης Έργου για το οικιστικό συγκρότημα Marina Residences by Kengo Kuma
- REAL CONSULTING Α.Ε. - Εξαγορά επιπλέον ποσοστού της Smart UX
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







