Την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, αν και παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα έχει πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους.
Ειδικότερα, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Βρυξελλών, ο Juncker εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σύντομα με επιτυχία.
Παράλληλα είπε ότι η Ελλάδα υπεραποδίδει στην επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων, προσθέτοντας πως απομένουν ακόμα πολλά να γίνουν.
Τόνισε πως πιστεύει στην επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος σύντομα και υπογράμμισε την αξιοσημείωτη πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη χώρα, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού.
Εξάλλου, αναφερόμενος στην Ιταλία ανέφερε ότι είναι μια χώρα η οποία αξίζει σεβασμό και εμπιστοσύνη, γιατί έχει κάνει πολλά για το χτίσιμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπληρώνοντας πως «η θέση της Ιταλίας είναι στην καρδιά της Ευρώπης».
Μιλώντας για τη οικονομική και νομισματική ένωση, ο Juncker είπε ότι θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τη δημιουργία του ενιαίου νομίσματος τονίζοντας ότι το ευρώ «δεν διαιρεί την Ευρώπη», αλλά την «προστατεύει».
Επισήμανε πως το ευρώ δεν ενώνει μόνο τις ευρωπαϊκές οικονομίες, αλλά και τους Ευρωπαίους πολίτες, για να υπογραμμίσει ότι η οικονομία της ευρωζώνης αποτελεί το 85% της οικονομίας της ΕΕ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Stellantis: Μεταφέρει την παραγωγή του Jeep Compass στις ΗΠΑ και ο Καναδάς απειλεί με νομικά μέτρα
- Τραμπ: «Μιλάω με Πούτιν, τώρα»
- ΔΕΗ: Έκλεισε το βιβλίο για το «πράσινο» ομόλογο – Στο 4,25% το επιτόκιο
- Πράσινο φως για τεχνητό υποβρύχιο αξιοθέατο στον Δήμο Αγίου Βασιλείου
- THEON στην AUSA 2025: Επιταχύνει την επέκτασή της στις ΗΠΑ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ολοκλήρωσαν με κέρδη – Βουτιά 9,3% από Nestle
- Μαζική αγωγή από 3.000 Βρετανούς κατά της Johnson & Johnson για το παιδικό ταλκ
- Reuters: Το Κατάρ απειλεί την ΕΕ με διακοπή τροφοδοσίας LNG
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις