Επικαιρότητα

K. Μπακογιάννης: Έτοιμο το γήπεδο του Παναθηναϊκού το 2026

Είναι μία συνολική ανάπλαση στην περιοχή που έχει από νέες υποδομές μέχρι και πράσινο κατά 50%, είπε ο δήμαρχος Αθηναίων

O δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης μίλησε για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού τονίζοντας ότι θα είναι έτοιμο το 2026 και στη θέση του τωρινού στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας θα χτιστεί πάρκο, σε συνέντευξή του στο ΟΡΕΝ.

Για το αν θα βοηθήσει η Διπλή Ανάπλαση στην αύξηση του πρασίνου στην Αθήνα, δήλωσε: «Ναι απολύτως. Όλοι μιλάμε για το γήπεδο του Παναθηναϊκού, και καλά κάνουμε, αλλά είναι κάτι πολύ περισσότερο απ’ αυτό. Είναι μία συνολική ανάπλαση στην περιοχή που έχει από νέες υποδομές (δρόμους, φώτα, δίκτυα) μέχρι και πράσινο, πολύ πράσινο, το 50%. Μιλάμε για μία νέα πόλη μέσα στην πόλη. Είναι μεγάλη υπόθεση».

Σχετικά με το πότε θα ολοκληρωθεί η Διπλή Ανάπλαση, υπογράμμισε: «Το 2026 θα έχει ολοκληρωθεί το γήπεδο του Παναθηναϊκού, με το κλειδί στο χέρι. Με το που παραδίδεται το γήπεδο στην ομάδα, γκρεμίζεται η Λεωφόρος κι εκεί κερδίζουμε ένα πάρκο, το οποίο ενώνεται με ένα άλλο πάρκο που φτιάχνουμε από πίσω αυτή την περίοδο, το πάρκο ”Ελ.Βενιζέλου”. Πριν από 1-2-3 χρόνια ήταν εντελώς ξεχασμένο. Ντροπή τώρα στο κέντρο της Αθήνας να υπάρχει ένα πάρκο σε τέτοια κατάσταση και τώρα γίνεται ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό πάρκο».

close menu